Rianne vindt het een beetje veel allemaal en Karin zei per ongeluk ja tegen de kerstcommissie van de voetbalclub. 6x ouders met clubjes-stress.

 1. Frederiek: "Vrijdagavond 19.00, mail van Scouting: 'Hoihoi ouders, we vonden het toch ineens een superleuk ideetje om kerst te vieren met de welpen. Kan iedereen morgenochtend iets lekkers meenemen met het thema 'sneeuw'?' Tuurlijk joh, toch niks te doen."
   
 2. Karin: "Het begint op de voetbalclub van mijn twee zoons al in september: welke ouder wil dit jaar de organisatie van de kerstcommissie op zich nemen? Ik voelde me verplicht en zei ja en nu heb ik spijt. Ik blijk namelijk ook het enige lid van de kerstcommissie (ondanks ongeveer tien smeek-mails naar de andere ouders), tevens versierouder en degenen die de eer heeft voor 64 kinderen kerstbrood te smeren."
   
 3. Rianne: "Ik ben dol op kerst en vind het ook echt leuk dat er verschillende kerstvieringen zijn, maar én de hockey, én de bso, én de manege, én de gitaarles - ik vind het wat veel."
   
 4. Diane: "Is het echt zo moeilijk te begrijpen dat niet alle clubjes en verenigingen op de laatste donderdag voor de vakantie een kerstviering kunnen organiseren? Ik zit hier met twee jongens die ontroostbaar zijn dat ze niet en naar school, en naar judo, en naar voetbal kunnen."
   
 5. Petra: "Kerstviering oké, maar waarom moeten daar tegenwoordig ook zoveel cadeautjes aan te pas komen? Hebben we net overal sinterklaas gevierd, moet ik ineens cadeaus kopen voor de voetbalclub."
   
 6. Charlotte: "Met een dochter met glutenallergie en lactose-intolerantie is elke vorm van eten bij de deur een uitdaging. Ik zeg het altijd tegen andere ouders bij kerstvieringen, maar ik zie ze al kijken: heb je haar weer met haar gezeur. Tijdens zo'n kerstviering sta ik er de hele tijd naast om te checken of mijn dochter niet iets binnenkrijgt wat ze niet mag. Niet leuk, maar dat moet echt."

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.