Rianne vindt het een beetje veel allemaal en Karin zei per ongeluk ja tegen de kerstcommissie van de voetbalclub. 6x ouders met clubjes-stress.

 1. Frederiek: "Vrijdagavond 19.00, mail van Scouting: 'Hoihoi ouders, we vonden het toch ineens een superleuk ideetje om kerst te vieren met de welpen. Kan iedereen morgenochtend iets lekkers meenemen met het thema 'sneeuw'?' Tuurlijk joh, toch niks te doen."
   
 2. Karin: "Het begint op de voetbalclub van mijn twee zoons al in september: welke ouder wil dit jaar de organisatie van de kerstcommissie op zich nemen? Ik voelde me verplicht en zei ja en nu heb ik spijt. Ik blijk namelijk ook het enige lid van de kerstcommissie (ondanks ongeveer tien smeek-mails naar de andere ouders), tevens versierouder en degenen die de eer heeft voor 64 kinderen kerstbrood te smeren."
   
 3. Rianne: "Ik ben dol op kerst en vind het ook echt leuk dat er verschillende kerstvieringen zijn, maar én de hockey, én de bso, én de manege, én de gitaarles - ik vind het wat veel."
   
 4. Diane: "Is het echt zo moeilijk te begrijpen dat niet alle clubjes en verenigingen op de laatste donderdag voor de vakantie een kerstviering kunnen organiseren? Ik zit hier met twee jongens die ontroostbaar zijn dat ze niet en naar school, en naar judo, en naar voetbal kunnen."
   
 5. Petra: "Kerstviering oké, maar waarom moeten daar tegenwoordig ook zoveel cadeautjes aan te pas komen? Hebben we net overal sinterklaas gevierd, moet ik ineens cadeaus kopen voor de voetbalclub."
   
 6. Charlotte: "Met een dochter met glutenallergie en lactose-intolerantie is elke vorm van eten bij de deur een uitdaging. Ik zeg het altijd tegen andere ouders bij kerstvieringen, maar ik zie ze al kijken: heb je haar weer met haar gezeur. Tijdens zo'n kerstviering sta ik er de hele tijd naast om te checken of mijn dochter niet iets binnenkrijgt wat ze niet mag. Niet leuk, maar dat moet echt."

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >