6 dingen om op te letten bij het kiezen van een babynaam

25.01.2019 14:37
babynaam-kiezen-waar-op-letten

Hartstikke leuk natuurlijk, de naam van je baby kiezen, maar ook verrekte lastig. Want wat nu als z’n initialen naast elkaar een raar woord vormen? Of je de naam miljarden keren moet spellen? Daarom: een paar handige tips.

1. Hoe kort je de naam af?

Je vindt Daniël hartstikke leuk, maar heb een helse ex die Daan heet en wil daar niet aan worden herinnerd. Dan is het misschien beter om een andere naam te kiezen. Want al roep jij nog zo vaak dat je zoon echt Da-NIËL heet, anderen hebben hier helaas geen boodschap aan.

 

2. Trendgevoelig of niet?

Het is geen nieuws dat namen trendgevoelig zijn, maar wil je niet dat er in de klas van je kind over een paar jaar drie ‘van dezelfde' zitten? Neem dan even dit soort lijstjes met populaire babynamen door. Van 2016, 2017, 20182019, 2020, 2021 en zelfs alvast van 2022 (meisjes en jongens).

 

Lees ook

Ja, deze babynamen werden vorig jaar écht gegeven >

 

3. K.A.K. Bakker?

Ja, we gaven net al aan: zorg er in het belang van je kind voor dat z'n initialen niet zorgen voor een vreemde combinatie. Kevin Alexander Karel Bakker wil z'n naam dan natuurlijk nooit op een papiertje schrijven. Of eh, Willeke Cornelia Pot…

 

4. Is de naam later ook nog leuk?

Iets wat je door alle hormonale rompslomp die een zwangerschap met zich meebrengt misschien vergeet: een naam is voor het leven. Wie weet vind je Flipje nu hartstikke leuk, maar misschien is je zoon er over een jaar of twintig minder blij mee – altijd goed om in je achterhoofd te houden bij het uitkiezen van een naam.

 

5. Heeft de naam een rare betekenis?

Misschien interesseert het je geen fluit, maar het kan ook zijn dat je er wel gevoelig voor bent. En dan ben je minder blij als je achteraf hoort dat de naam van je dochter in het Chileens zoiets als ‘aardappelschotel' betekent.

 

6. Hoe spreken anderen de naam uit?

Jullie vinden Jaxx (Djeks) fantastisch, maar er zijn genoeg mensen die het onbedoeld uitspreken als JAKS. Er zijn natuurlijk ergere dingen, maar als je hier niet tegen kan is dit wel iets om rekening mee te houden.

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >