Van Swodip en Queenaichely tot aan Lamaar en Blizz-Heavenly. Altijd leuk: de babynamenlijst van de Sociale Verzekeringsbank die ieder jaar in januari verschijnt.
Lees verder onder de advertentie
De populairste kindernamen in 2016? Dat waren Daan en Anna. Deze namen werden respectievelijk 681 en 665 keer gegeven. Noah en Sem zijn tweede en derde op de lijst van 2016, bij de meisjes eindigden Emma, Tess en Sophie allemaal op de tweede plek.
Lees verder onder de advertentie
Spelen met Swodip en Lamaar
Natuurlijk zijn er ook weer een hoop namen waarbij ouders een eh… nogal creatieve bui hadden. Swodip, Comweer, Lamaar en Hunk zijn een paar ‘unieke’ namen die in de lijst staan. We vermoeden dat Daiyalyshandra haar naam in de toekomst wel een paar keer moet spellen en het voor Youyou vrij onhandig is om een gesprek in het Engels te voeren.
Lees verder onder de advertentie
Jaarlijks lijstje
In totaal werden er in 2016 88.494 jongens en 84.286 meisjes geboren. Omdat de SVB ieder kwartaal kinderbijslag uitkeert, weten ze precies welke kindernamen er worden gegeven. Heb je in ieder geval genoeg inspiratie als je nog zoekt naar een kindernaam.
Lees verder onder de advertentie
Bekijk hier alle jongensnamen en hier de meisjesnamen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.