Ja, deze babynamen werden vorig jaar écht gegeven

12.01.2017 09:38
babynamen

Van Swodip en Queenaichely tot aan Lamaar en Blizz-Heavenly. Altijd leuk: de babynamenlijst van de Sociale Verzekeringsbank die ieder jaar in januari verschijnt.

De populairste kindernamen in 2016? Dat waren Daan en Anna. Deze namen werden respectievelijk 681 en 665 keer gegeven. Noah en Sem zijn tweede en derde op de lijst van 2016, bij de meisjes eindigden Emma, Tess en Sophie allemaal op de tweede plek.

 

Spelen met Swodip en Lamaar

Natuurlijk zijn er ook weer een hoop namen waarbij ouders een eh… nogal creatieve bui hadden. Swodip, Comweer, Lamaar en Hunk zijn een paar ‘unieke’ namen die in de lijst staan. We vermoeden dat Daiyalyshandra haar naam in de toekomst wel een paar keer moet spellen en het voor Youyou vrij onhandig is om een gesprek in het Engels te voeren.

 

Jaarlijks lijstje

In totaal werden er in 2016 88.494 jongens en 84.286 meisjes geboren. Omdat de SVB ieder kwartaal kinderbijslag uitkeert, weten ze precies welke kindernamen er worden gegeven. Heb je in ieder geval genoeg inspiratie als je nog zoekt naar een kindernaam.

Bekijk hier alle jongensnamen en hier de meisjesnamen.