In samenwerking met Kek Mama

5x waarom een luisterboek écht een goed idee is

07.06.2018 10:23
waarom luisterboek goed idee storytel

Onderweg naar vakantie, opa en oma of juist thuis als relaxmoment tijdens het avondspitsuur; luisterboeken zijn ideaal. Makkelijk én hartstikke leuk voor de hele familie. Mocht je nog niet overtuigd zijn, hier de pluspunten en tips op een rij.


1. Gezelligheid (of rust) op de achterbank

Een lánge autorit naar jullie vakantieadres voor de boeg? Geen nood. Daar is het luisterboek. Met z’n allen luisteren of juist ieder een eigen boek kiezen. Met een familie-abonnement van Storytel luisteren vier tot zes personen hun eigen boeken met ieder een eigen boekenplank in de app. Dat bekende loopje in de auto van 19 keer De Gruffelo? Ook opgelost!
 

2. Rustmoment in avondspitsuur

Net uit werk, de kinderen hebben enorme trek, de hond vraagt aandacht en geruzie over speelgoed. Las in dit drukke spitsuur een vast ‘luisteruurtje’ in! Een luisterboek creëert direct rust voor de hele familie. De kids in hun eigen wereld? Zul je zien: tover jij dat Ottolenghi recept in een handomdraai op tafel.
 

3. Passend lezen bij leesbeperking

Als iemand in de familie visueel gehandicapt is, zijn luisterboeken een uitkomst. Voor iedereen met een leesbeperking biedt het een passende oplossing. Ook voor kinderen met dyslexie. Zij kunnen zich dan richten op de inhoud en zijn minder met de techniek bezig. Ook als kinderen naar boeken luisteren, krijgen ze immers al die nieuwe woorden te horen in goed gestructureerde taal en dus net zo leerzaam.
 

4. Wéér uitgeleend dat boek?

Komt je kind alweer teleurgesteld terug uit de bibliotheek omdat dat allernieuwste coole boek steeds uitgeleend is? Hoeft niet meer. Met een luisterboek abonnement zijn de nieuwste avonturen altijd als eerste bereikbaar. Van de leukste sprookjes uit de Efteling tot Saskia Noort en van Hendrik Groen tot Johan Cruijff. Ook jij grijpt er zo niet meer naast.
 

5. Lezen zonder poespas

Ingewikkeld? Welnee. Aanmelden gaat supermakkelijk. Je maakt online een account aan, download de Storytel-app, inloggen en luisteren maar! Even geen internet? Geen probleem, jouw boeken zijn gewoon offline beschikbaar op jouw boekenplank. Daarnaast heeft de app een Kids-Mode: een filter voor veilig leesplezier.

 

Storytel 2 weken gratis ontdekken? 

Met Storytel heb je vanaf € 9,99 per maand onbeperkt toegang tot meer dan 100.000 Nederlands- en Engelstalige titels voor het hele gezin. Ieder moment opzegbaar. Ga naar snel naar de website en probeer Storytel 4 weken gratis.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >