VIDEO: Zo maakt je kind de leukste knutselwerken

18.07.2018 09:44
knutselen

Even de inspiratie kwijt wat je allemaal kunt doen op een vrije middag met je kind? Er zijn tal van leuke en vooral makkelijke knutselideeën om zelf te maken. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Vlinders maken

Het enige wat je nodig hebt is papier in verschillende kleuren en vouwen maar. Leuk om samen te doen met je kind en je hebt meteen wat moois aan de muur hangen.

 

Zeemeermin schelpen bloempot

Na een dagje strand heeft je kind zoveel schelpen verzameld, dat je er met gemak een aardig kunstwerk van kunt maken. Pak bijvoorbeeld een bloempot, wat glitters en een lijmpistool en je knutselt in no time iets moois in elkaar voor een plant of mooi boeket.

 

Cadeauverpakking

Cadeautje aan iemand geven? Maak heel simpel een originele verpakking. Bekijk dit filmpje hoe je van karton of papier een leuk huisje in elkaar knutselt.

 

 

Bekijk ook:
VIDEO: Deze dolfijnentraktatie knutsel je zó in elkaar >

 

Kerstwens-kaars

Tegenwoordig stuurt iedereen met de feestdagen een digitale kerstwens, maar waarom niet zelf iets leuks maken? Deze kaars is leuk om te geven, maar vooral om te krijgen. In deze video zie je hoe je een kerstwens op de kaars knutselt. Natuurlijk ook leuk voor een verjaardag of andere feestdag.

 

Omkeerbare knuffel

Geniaal idee: je pakt twee nieuwe (of oude, maar nog niet versleten) sokken en knutselt er een knuffel van. Of beter: twee verschillende.

 

Fotolijstje

Met een zelfgemaakte fotolijst hebt je écht iets persoonlijks op de kast staan. Ga aan de slag met je kind en maak de mooiste creaties met hulp van deze video.

 

Cactussen

Verf, een paar stenen en een bloempot: je bent even bezig, maar dan heb je wel je eigen stenen cactussen gemaakt. Leuke twist op de echte prikplant.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >