Promotie
Beeld: Getty
Beeld: Getty

Van verstoppertje tot aan krentenbollen tellen: deze spelletjes zijn leuk om te doen én je kind leert er ook nog eens wat van.

Tellen is een feest

Voor jonge kinderen is tellen een feest. En daar kun je allerlei spelletjes bij verzinnen. Tel op straat bijvoorbeeld samen het aantal rode auto’s, blauwe fietsen of zwart-witte katten. Laat je kind bij de bakker drie krentenbollen in een zakje doen. Of stuur ‘m in de supermarkt naar de groenteafdeling voor 300 gram tomaten. Je kind leert steeds beter tellen en jij krijgt mooi hulp tijdens het doen van de boodschappen. Win-win noemen we dat.

 

Alles uit de (schoenen)kast

Grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord, maar er bestaat dus zoiets als schoenenmemory. Werkt zo: hussel de schoenencollectie van je kind door elkaar en leg ze stuk voor stuk in gelijke rijen op de vloer. Struin je keukenkastjes af en leg dan over iedere schoen een (thee- of hand)doek. Laat je kind alle paren bij elkaar zoeken door steeds twee doeken per keer op te tillen. De kunst is dat-ie natuurlijk – net als bij de kaartjes - onthoudt waar welke schoen ligt.

 

Altijd goed

Blijft favoriet: verstoppertje. Een spel zo oud als de weg naar Rome en leerzaam op meerdere niveaus. Baby’s en dreumesen leren bijvoorbeeld dat voorwerpen en mensen blijven bestaan, ook als je ze niet kunt zien. Bij oudere kinderen spreekt het tot de verbeelding: je kind moet bedenken waar anderen verstopt zouden kunnen zitten of wat voor hemzelf een goeie verstopplek is. Plus: je moet er wat geduld voor opbrengen. Voor de meeste kinderen nogal een opgave, maar de drang om niet ontdekt te worden is groter. Leren ze ook nog eens hun impulsen te beheersen.

 

Op de beat

Muziek heeft een magische werking op baby’s en peuters. Speelgoedfabrikant Fisher-Price heeft een leuke spelvariant bedacht: de BeatBo Boogie Boombox. Deze speelgoedradio maakt allerlei geluiden zodra je aan een balletje draait of met een knopje schuift. Ook kun je de drie poppetjes op de radio – BeatBo, -Belle en -BowWow – indrukken voor nog meer muziekgeluiden. Vrolijk spel dat je baby helpt met z’n fijne motoriek en z’n creativiteit: door in een verschillende volgorde op de poppetjes te duwen, ontstaat steeds een nieuw melodietje.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >