5 tips om snel(ler) schoon te maken

02.05.2023 13:57
kinderen huishoudelijke klusjes

Vieze kleren niet in maar naast de wasmand, rondslingerend speelgoed en lege borden. In een huis met kinderen ligt er altijd genoeg om op te ruimen. Om je een handje te helpen, vijf handige tips om snel(ler) schoon te maken.

1. Een mand in elke kamer

Kleine spullen die door de hele kamer rondslingeren, berg je snel op door ze in een mand te doen. Eens in de zoveel tijd mest jij, en natuurlijk de rest van je gezin, de manden uit. Verplaats de inhoud naar een betere plek of geef het weg aan de kringloop.

2. Stop het in de vaatwasser

Naast pannen en servies zijn er een hoop andere spullen die ook in de vaatwasser kunnen. Ideaal voor een grondige reiniging! Denk aan plastic speelgoed zoals servies of auto’s. Ook haarborstels en kammen maak je handig schoon in de vaatwasser.

3. Vlekken (voor)behandelen

Zitten er lastige vlekken in de kleding van je kinderen? Haal dan de roller uit je oude deoroller en maak hem goed schoon. Vul het omhulsel daarna met vloeibaar wasmiddel en stop de roller weer terug. Nu rol je makkelijk wasmiddel op de vlek en kun je ze snel en makkelijk voorbehandelen zonder te knoeien.

Lees ook – ‘Zo kreeg ik het voor elkaar dat mijn kinderen helpen schoonmaken’

4. Bloedvlekken en kauwgom

Kinderen rennen en spelen erop los. Dan komt het weleens voor dat er bloedvlekken of kauwgom in kleding zit. Bloedvlekken haal je er vrij gemakkelijk uit door citroensap op de vlekken te doen. Zit er kauwgom in de kleding? Leg het in de vriezer, daarna haal je het er zo uit.

5. Plastic speelgoed

Is jouw kind dol op Lego en bouwt het hele huizen en dorpen? Dan is het belangrijk om de stenen regelmatig schoon te maken. Alleen is één voor één schoonmaken een tijdrovende klus. Stop daarom alle Lego en plastic speelgoed in een waszak en stop die in de wasmachine of vaatwasser. Zo klaar je snel een grote klus en kan jouw kind weer lekker verder bouwen.