Je hebt zelf niet alleen je handen vrij, het gebruik van een draagzak is ook voor je baby hartstikke fijn. Waarom dat zo is en welke voordelen draagzakken nog meer hebben, leggen we je uit.
Lees verder onder de advertentie
Veilig gevoel
Een draagzak draag je voor de borst met het gezicht van je kind naar je toe of van je af. Dat je baby dichtbij is en je stem hoort, versterkt de band tussen jou en je kind. Hij voelt zich dicht bij jou veilig en geborgen. Aan jouw lichaam voelt hij bijvoorbeeld dat een hard geluid op straat niet iets is om bang voor te zijn.
Lees verder onder de advertentie
Minder vaak huilen
Een huilende baby wordt vaak stil als hij de nabijheid en het huid-op-huid contact met de ouders voelt. Is hij eenmaal wat ouder, dan biedt dragen op ooghoogte ook veel afleiding: er is van alles te zien.
Je hebt je kind dichtbij je, maar wel je handen vrij. Zo kun je ondertussen even een boterham smeren, de was ophangen of je peuter ergens mee helpen. Is je baby in slaap gevallen in de draagzak? Dan til je hem er heel gemakkelijk uit.
De paden op
In een drukke winkel of op een zandpad in het bos kan het nogal een gedoe zijn om met je kinderwagen te lopen. Het voordeel van een draagzak: je hoeft niet te manoeuvreren en komt ook niet vast te zitten in de modder of het zand. Daarbij kun je een draagzak ook heel eenvoudig zelf om en af doen, dus je kunt makkelijk en snel op pad.
Lees verder onder de advertentie
Ook voor je partner
De meeste draagzakken maak je vast met een handig kliksysteem. Je hoeft de drager alleen af te stellen op je lichaam, even klikken en klaar. Wel zo gemakkelijk als je partner ook van plan is om jullie baby veel te gaan dragen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.