frisdrank alternatief
Beeld: Pexels

Met het warme weer in aantocht is het des te belangrijker dat kinderen genoeg drinken. En omdat wij snappen dat je jouw koter niet alleen maar frisdrank wilt geven, zetten wij een paar lekkere alternatieven voor je op een rij. 

Water met fruit

Je kunt natuurlijk een kan met water vullen en daar wat fruit in knallen, maar je hebt ook speciale waterflessen met een soort 'zeefje' erin. Superhandig voor in de schooltas van je kind en ze zien er nog hip uit ook. Lekkere combinaties? Munt en limoen, citrusvruchten, komkommer en munt, sinaasappel en bosbessen, komkommer en rozenwater of framboos, rozenblaadjes en vanille. Kortom: gooi gewoon lekker van alles bij elkaar. Tip in de zomer: vries het fruit in.

 

Smoothie

Fris, gezond, voedzaam en makkelijk te maken. Vooral dat laatste is handig, want niemand heeft 's ochtends zin om uren in de keuken te staan. Nog niet overtuigd? Hier vind je drie heerlijke recepten die ervoor zorgen dat jouw kind in één klap geen zin meer heeft in frisdrank.


Lees ook
6x gezonde (eet)gewoonten die je jouw kind kunt aanleren >

 

Fruitfeestje

Een soort sangria, maar dan voor kinderen. Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, check dit recept maar: 

  • Snij een sinaasappel in kleine stukjes.
  • Snij een appel in kleine blokjes.
  • Voeg eventueel andere stukjes fruit zoals aardbeien of bessen of meloen toe.
  • Doe de glazen vol met ongeveer een derde fruit.
  • Giet er een scheutje agavesiroop (of honing, rijststroop, tarwestroop, grenadinesiroop of diksap) op.
  • Meng de boel door elkaar.
  • Vul het glas met koude rode druivensap en serveer met eventueel een ijsblokje.

Trouwens: je kunt de druivensap ook vervangen door andere fruitsappen zoals kersensap. Een snuifje kaneel geeft extra smaak.

 

Ice tea

De supermarkt staat er vol mee, maar ice tea samen met je kind maken is nog leuker. En heel simpel, want het enige wat je nodig hebt is een pot thee. Voeg hier een eetlepel rietsuiker aan toe, schijfjes citroen en laat het afkoelen in de koelkast. 

 

Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

positief opvoeden
Beeld: Pexels

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die positief worden opgevoed, een grote kans hebben om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met veel zelfvertrouwen. Makkelijk gezegd, maar hoe pak je zoiets aan?

Wij hebben als handvat de vijf basisprincipes op een rij gezet.
 

1. Een veilige en stimulerende omgeving bieden

Een hele logische. Als je kind zich vrij kan bewegen en zich veilig voelt, zal het veel gaan ontdekken en uitproberen. En dit helpt om z'n vaardigheden te ontwikkelen. Wat hierbij heel belangrijk is? Een veilig huis. Berg medicijnen goed op, leg gevaarlijk spul buiten bereik van je kind en zet hekjes voor de trappen. Zo kun jij ook wat meer ontspannen en hoef je geen politieagent te spelen.
 

2. Laten leren door positieve ondersteuning

Je hoeft echt niet elke minuut van de dag met je kinderen te spelen, maar het is wel belangrijk dat je er voor ze bent wanneer ze naar je toe komen voor hulp of om te praten. Daarnaast vinden kinderen het prettig om te horen wat ze goed doen en om aangemoedigd te worden om nieuwe dingen te leren: een schouderklopje op z'n tijd is altijd fijn.
 

Lees ook
Jan legt het nog een keer uit: complimenten >

 

3. Een aansprekende discipline hanteren

Stel duidelijke regels op en leg op een heldere manier uit wat je kind fout doet wanneer hij of zij zich niet aan deze regels houdt. Belangrijk hierbij is: reageer snel en doortastend. Dit zorgt ervoor dat je kind weet wat-ie kan verwachten en zich zeker en veilig voelt. Extra tip: je hoeft niet altijd meteen op elk klein probleem in te gaan. Negeer het gedrag waarvan je denkt dat het eigenlijk aandacht vragen is. Geef het niet te veel aandacht, dan stopt het vanzelf.
 

4. Realistische verwachtingen hebben

Kinderen ontwikkelen zich allemaal op hun eigen manier, én in hun eigen tempo. Je koter moet er dan ook aan toe zijn om iets nieuws te leren. Als je te veel van je kind vraagt, is de kans groot dat hij ongewenst gedrag gaat vertonen. Blijf realistisch en onthoud dat niemand perfect is. Oh, en wees ook niet te streng voor jezelf.
 

5. Goed voor jezelf zorgen

Dit is een hele belangrijke: als je goed voor jezelf zorgt, wordt de opvoeding van je kind daar ook makkelijker en leuker van. Doe eens iets wat je leuk vindt, zonder dat je kinderen erbij zijn en je zult zien dat je rustiger en geduldiger bent wanneer je kind je nodig heeft.

Bron: Positiefopvoeden.nl

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >