leugens-die-jullie-kind-vertellen

Eerder schreven we al over deze hilarische leugens, maar man: jullie kunnen er ook wat van. Daarom hebben we een selectie gemaakt van jullie dolkomische verzinsels (om bestwil).

1. Serina: "Wij vertellen dat de wegwerkers mannetjes zijn die controleren of kinderen wel lief en rustig zijn in de auto. Ze durven geen woord te zeggen als ze een oranje hesje zien. En o wee als wij dan te hard praten."

 

2. Stephanie: "Onze kinderen geloven dat wij als papa en mama altijd álles zien wat zij doen... Ze willen alleen steeds weten waar de camera's op hun kamers verstopt worden."

 

Article continues after the ad

3. Natasja: "Je moet goed je best doen op school anders eindig je in de hagelslagfabriek en moet je de hele dag hagelslag knippen: dit hebben mijn kinderen lang geloofd. En om ze goed te laten eten zei ik op vakantie in Terschelling dat ze van het eiland zouden afwaaien als ze niet goed zouden eten. Het hielp."

 

4. Eva: "Dat mango naar poep smaakt zodat ik hem alleen kon opeten."

 

5. Joyce: "Mijn peuter is vaak ondeugend en gaat in het bad staan: ik ben als de dood dat hij uitglijdt en met zijn mond op de rand van het bad valt (dat is mijn eigen jeugdtrauma, oeps). Tegelijkertijd was hij nieuwsgierig waarom mama geen piemel heeft. Dus ik heb hem wijsgemaakt dat mijn piemel is afgebroken omdat ik opstond in bad, uitgleed en hem daarom ben kwijtgeraakt, dus dat hij gewoon altijd veilig in het bad op zijn billen moet blijven zitten."

 

6. Esmeralda: "Ik verzon dat als je jokt er een streep op je voorhoofd verschijnt. Vervolgens deed dochterlief haar hand op haar voorhoofd als ze tegen mij jokte."

 

7. Paulien: "Ah, ze hebben deze rode Cars-schoenen mét hysterische verlichting in de zool niet in jouw maat lieverd. Ja, mama vindt dat ook héél erg jammer."

 

8. Marina: "Hier komt om 21.00 uur de ijscoman en ik heb mijn kinderen wijs gemaakt dat hij dat melodietje speelt omdat hij de kindjes die nog wakker zijn verzamelt voor de afwas."

 

9. Mômô: "Mama, wat is die gele M langs de snelweg? Dat is de M van Mama, dat betekent dat we op de goede weg zitten..."

 

10. Corina: "Mijn kinderen geloven dat ik ogen in m’n achterhoofd heb en noemen deze ‘achterogen'."

 

11. Nilgün: "Zoontje van 3 wil geen boter op zijn boterham. Nee lieverd dat is geen boter, dat is margarine. Oh, oké..."

 

12. Yvonne: "Twee borden prei 'a la crème' heeft mijn dochter gegeten nadat ik haar had wijsgemaakt dat het spinazie van een ander merk was. Deze spinazie is lekker mama!' Toen ik zei dat we morgen prei eten, trok ze een vies gezichtje en zei; néé geen prei mama, dat lust ik niet."

 

13. Quirine: "Mijn moeder was zo bang dat we zouden verdrinken in de sloot dat ze ons bang maakte voor het watermonster. Ik was totaal niet onder de indruk, maar mijn jongere broer heeft nog trauma’s van zijn zwemlessen waarbij mijn moeder door de zwemjuf werd ingeschakeld haar eigen hysterisch angstige zoon dan maar te water te krijgen."

 

14. Chantal: "Bloemkool en broccoli zijn 'zó vies', maar witte en groene boompjes gaan er hier in als kool..."

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.