11x eerste hulp bij autoreizen

14.05.2018 11:37
eerste hulp autoreizen Beeld: Pexels

Kek Mama’s Jorinde bespaart zichzelf dit jaar de lange autoreis met kinderen naar Kroatië, Italië of een ander fijn en zomers oord. En realiseert zich dat ze dat natuurlijk jaren eerder al had moeten bedenken. Toen de kinderen nog kleuters waren, en ze uit pure overlevingsdrang ontdekte dat:

 1. Die raamstickers van vroeger, anno nu natuurlijk alleen maar werken wanneer je er een whiteboard bij geeft. Omdat kinderen tegenwoordig gewoon in autostoeltjes zitten, in plaats van met zijn drieën op elkaar gepropt en de baby er in een rieten mandje tussen, en met geen mogelijkheid meer bij de ramen kunnen.
   
 2. Plastic zuignapbakjes voor de badkamer dan weer wél ontzettend makkelijk te bereiken zijn voor kinderhanden, en dus ideaal zijn voor potloden en ander los grut dat je anders tegen de tijd dat je op wintersport vertrekt nóg tegenkomt onder de stoelen.
   
 3. Waardoor je tuitbekers trouwens al jaren met een koord aan de autostoeltjes knoopt – toch?!
   
 4. (Prenten)boeken voor onderweg werkelijk het stompzinnigste idee ooit zijn, omdat je voor je nog maar bij de grens met Duitsland of België bent, al vijfendertig keer in een soort wokkel naar de achterbank bent gedoken, om een gevallen exemplaar op te rapen. En er ook gewoon luisterboeken bestaan, hè. In combinatie met koptelefoons, welteverstaan – voordat je de volledige veertienhonderd kilometer naar Istrië naar de avonturen van Aadje Piraatje zit te luisteren.
   
 5. Die je vanaf deze zomer godzijdank ook gewoon tijdens het rijden kunt downloaden, omdat de dataroamingkosten binnen de EU eindelijk betaalbaar zijn geworden. (En je ze dus ook op de achterbank voor Netflix of iets anders entertainerigs kunt zetten, mensen.)
   
 6. Ouderwets rode auto’s tellen en ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ ongetwijfeld ontzettend goed werkten tegen wagenziekte toen je zelf klein was, maar je in de eerste dertig kilometer al tot een soort overspannen zenuwinzinking brengen. En een kwart wagenziektepilletje minstens zo goed werkt, waarop ze nog lekker even slapen ook, wat wel zo prettig is wanneer jullie om vijf uur ’s ochtends vertrokken zijn.
   
 7. En immense hoeveelheden omkoopsnoep met zo’n tabletje echt stukken beter binnen blijven. (De voordelen die dát oplevert zijn niet te tellen.)
   
 8. Het campingprullenbakje natuurlijk gewoon voor de bijrijdersstoel moet staan, wat zeeën van ruimte oplevert in de achterbak, en zeker vijf kilo zwerfafval scheelt tussen de bankbekleding.
   
 9. Kinderen van drie heus best begrijpen dat er twee regels van levensbelang zijn onderweg: vraag nóóit hoe ver het nog is, en op het hurktoilet van de achtentachtigste vrachtwagenstop tegen je moeder zeggen dat je eigenlijk toch niet hoeft, is spelen met je leven.
   
 10. Papieren muffinvormpjes in de bekerhouders van de auto daarentegen echt life savers zijn. Niemand wil drie weken oude kauwgum en tot suikerpasta verworden ranjaresten uit zijn lease-stationcar bikken, nadat ‘ie net de heen- én terugreis met kleine kinderen heeft overleefd.
   
 11. Hydrofiele luiers (en theedoeken) natuurlijk maar één echt, onmisbaar doel hebben: met wasknijpers en touwtjes gespannen tussen de hoofdsteunen van de achterbank en de hoofdsteun van de voorstoelen, fungeren ze perfect als schotten tussen de kinderen. Wie zijn broertje niet ziet, kan ook geen ruzie maken.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >