Waarom masturberen een must is voor alle moeders

08.01.2024 20:30

Van de BSO naar school naar kantoor en weer terug. Dan A een spuitluier, dan moet B zijn eten niet. Ja, het in leven (en gelukkig) houden van de kinderen vreet energie. Niet gek dat zoiets als masturberen ergens ver naar de achtergrond verdwijnt. Zonde! Soloseks is een lifesaver, juist voor drukke mama’s!

Moeder zijn is één groot feest, maar laten we eerlijk zijn, het kan ook mega stressvol zijn. Even een moment voor jezelf met een snuf zelfliefde? Hell yes! De endorfine die vrijkomt, voelt als een mini-vakantie te midden van de chaos. Je sluit jezelf even af van alle moederlijke verantwoordelijkheden en dompelt jezelf onder in een moment van pure ontspanning. Een korte pauze, speciaal voor jou, om – naar adem te happen en vervolgens weer – op adem te komen en de batterijen weer op te laden voor de volgende ronde.

Masturberen als slaapmiddel

Na een hectische dag kun je soms wel wat extra energie gebruiken. Masturbatie geeft je dat zetje, plus het helpt je aan een verdomd goede nachtrust. En zeg nou zelf, welke moeder kan dat nou niet gebruiken? Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor je fysieke en mentale welzijn. De ontspanning na het masturberen kan de kwaliteit van je slaap verbeteren, waardoor je fris en energiek aan een nieuwe dag begint.

Heb jezelf en je lijf lief

Het moederschap kan je zelfvertrouwen soms een deuk geven. Masturbatie is de ultieme sessie zelfliefde waarmee je je lichaam opnieuw ontdekt én waardeert. Alle veranderingen na de bevalling mogen in de spotlight. Je kunt bewust genieten van de sensaties en jezelf omarmen, ongeacht hoe je lichaam eruitziet na het moederschap. Het is een krachtige manier om in contact te komen met je eigen sensualiteit en de schoonheid van je vrouwelijkheid te vieren.

Lees ook – ‘We hebben weinig seks, maar masturberen wekelijks’ >

Intieme avonturen

Over intimiteit praten met je partner kan soms ongemakkelijk zijn. Masturbatie kan het gesprek makkelijker maken én een gezonde toevoeging zijn aan jullie seksleven. Door je eigen lichaam beter te leren kennen, kun je ook beter communiceren over je behoeften en verlangens. Het kan de intieme band met je partner versterken en bijdragen aan een bevredigend seksleven.

Me-Time van de bovenste plank

In de waan van het moederschap schietme-time er weleens bij in. Masturbatie is hét moment van zelfontdekking en draagt bij aan een gezonde seksuele vibe, met je partner of lekker solo. Het is een unieke kans om even volledig gefocust te zijn op je eigen genot en verlangens. Een moment waarin je jezelf op de eerste plaats zet, zonder afgeleid te worden door de eisen van het dagelijks leven.

Natuurlijke paracetamol

Knallende koppijn als resultaat van urenlang kinderliederen aanhoren, een huis vol schreeuwende kinderen of een hoofd vol niet afgeronde taken? Deponeer die paracetamolstrip maar in de vuilnisemmer. Door de vrijlating van endorfine en de verbeterde bloedcirculatie kan zelfbevrediging helpen om hoofdpijn te verminderen of zelfs te verlichten. Door jezelf af en toe een hand te helpen, krijgt je immuunsysteem zelfs een boost. Onderzoek suggereert dat orgasmes de aanmaak van bepaalde immuuncellen stimuleren, waardoor je lichaam beter bestand is tegen infecties. Dus naast het plezierige aspect, draagt het ook bij aan je algehele gezondheid.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.