Samen swingen: ‘Onze dates variëren van superheftig en geil tot zacht en teder’

14.01.2024 05:16
swingen met partner Beeld: Getty Images

Niet bij iedereen dut het seksleven genadeloos in zodra er kinderen komen. Er zijn moeders die er hoe dan ook een feestje van weten te maken.

Hadewijch (35), moeder van Feline (14) en Florian (10):

“Aan swingen en partnerruil kleeft een negatief en louche imago, maar je zult versteld staan hoe groot dit wereldje is en wat voor types het doen. Veelal fatsoenlijke ondernemers of zakenmensen. Ook wij zijn een normaal gezin, met goede banen in het onderwijs.

Mijn man Sander en ik zijn al vanaf mijn zeventiende samen. We hebben altijd een actief seksleven gehad met een gemiddelde van vier keer in de week. Om het allemaal leuk en spannend te houden, hebben we ons verdiept in de wereld van de erotica.

Hoe meer zielen…

Zo werden Sander en ik door vrienden van ons warm gemaakt voor het swingen. Na een ‘speciaal’ feestje bij hen thuis waarin meerdere stellen bijeenkwamen en met elkaar flirtten en een stap verder gingen, raakten we in gesprek met een aantrekkelijk echtpaar. Wij zijn die avond met hen mee naar huis gegaan en hebben toen spontaan met elkaar gevreeën.

Nu spreken we eens in de paar maanden af met een ander stel. Die vinden we via thuisfeestjes, maar ook via bepaalde swingerssites. Onze dates variëren van superheftig en geil tot zacht en teder. Swingen is een verrijking van ons leven dat tot die tijd voornamelijk bestond uit werken en kinderen opvoeden.”

Lees ook – ‘Swingen heeft ons huwelijk een enorme boost gegeven’ >

Eerlijk delen

Livia (29), moeder van Beau (15 maanden):

“Jesper en ik kenden elkaar net een maand toen we al naar een parenclub gingen. We zijn allebei vrij extreem en open-minded in onze sekswensen, vinden dat je best af en toe je lijf mag delen met een ander. Dat veranderde niet toen we een serieuze relatie kregen en ook niet toen we ouders van Beau werden, al bleef ik tijdens de zwangerschap wel monogaam.

“Sindsdien brengen we er eens per drie maanden een bezoek aan de parenclub”

Toen Beau zes weken oud was, zijn we voor het eerst weer naar een club gegaan. Sindsdien brengen we er eens per drie maanden een bezoek. We hebben allebei seks met een ander, maar wel altijd in dezelfde ruimte. We zijn niet jaloers aangelegd, al is het natuurlijk weleens moeilijk als je je partner helemaal los ziet gaan. Het beste is dan te zorgen dat je het zelf ook leuk hebt. Dat is niet moeilijk, want er lopen genoeg aantrekkelijke mensen rond. Eerlijk zijn, elkaar iets gunnen en de ijzeren stelregel: we komen én gaan altijd met zijn tweeën.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.