Wanneer je zwanger probeert te worden kan iedere ongesteldheid voelen als een teleurstelling. Toch kan het ook voorkomen dat dit onterecht is. Heb jij namelijk plotseling een waterige menstruatie? Dan zou het ook een teken kunnen zijn dat je zwanger bent.
Lees verder onder de advertentie
Alle vrouwen ervaren hun menstruatie op een andere manier. Sommigen hebben een korte cyclus en anderen een langere. Ook de hoeveelheid bloedverlies en andere lichamelijke klachten zoals krampen, opgeblazen gevoel en mood swings, verschillen per persoon. Ook hoe het bloed er zelf uitziet verschilt. Van dik naar dun, met stolsels, donkerrood en lichtrood, alles kan. Zo kan het ook zijn dat je menstruatie waterig is, maar betekent zo’n waterige menstruatie nu iets?
Lees verder onder de advertentie
Voor sommige vrouwen is waterig menstruatiebloed normaal, maar voor anderen kan het wijzen op iets anders, zoals een gezondheidsprobleem of vroege zwangerschap.
Is waterig menstruatiebloed een teken van zwangerschap?
Ja, het kan wijzen op vroege zwangerschap. Vaak is er dan geen sprake van een echte menstruatie, maar van een innestelingsbloeding. Deze lichte bloeding treedt op wanneer een bevruchte eicel aan de baarmoederwand hecht, meestal rond de verwachte menstruatieperiode. Het kan dus zo zijn dat je op het moment dat je ongesteld moet worden een lichte, waterige menstruatie hebt, wat eigenlijk een innestelingsbloeding is.
Lees verder onder de advertentie
Wat als menstruatiebloed waterig is, maar je niet zwanger bent?
Natuurlijk is niet iedereen met een waterige menstruatie zwanger. Er zijn meer redenen voor een waterige menstruatie. Zo kan het door medicijnen, uitdroging of hormonale veranderingen komen. Lage oestrogeenspiegels kunnen ook dunner en wateriger menstruatiebloed veroorzaken.
Hoe herken je het verschil tussen een menstruatie en een innestelingsbloeding?
Hoe zie je nu het verschil tussen een normale menstruatie en een innestelingsbloeding? De innestelingsbloeding is over het algemeen minder zwaar dan een menstruatie en heeft een andere kleur, licht roze-bruin. Toch kan het ook voorkomen dat normaal menstruatiebloed lichtroze en waterig is, maar als het er abnormaal uitziet of je bent gestopt met menstrueren, raadpleeg dan een professional.
Lees verder onder de advertentie
Kan een hormonale onbalans waterig menstruatiebloed veroorzaken?
Ja, veranderingen in hormonen door stress, puberteit, overgang of medische aandoeningen kunnen dit veroorzaken. Heb je veel last van hormonale schommelingen of andere lichamelijke klachten die gerelateerd kunnen zijn aan je hormoonhuishoudng. Raadpleeg dan een endocrinoloog. Die kan helpen bij hormonale disbalansen.
Lees verder onder de advertentie
Is het normaal om licht of zwaar waterig menstruatiebloed te hebben?
Het is belangrijk om te weten wat normaal is voor jou. Voor sommigen vrouwen is het normaal om een wat waterige menstruatie te hebben, maar als bloedingen abnormaal zijn qua timing, duur of als het er opeens heel anders uitziet, raadpleeg dan altijd voor de zekerheid een arts.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]