Wat gebeurt er tijdens een mother’s blessing?

Een mother’s blessing bestaat uit diverse activiteiten om de moeder ultiem te laten ontspannen en het lichaam op de juiste manier voor te bereiden op de bevalling en het moederschap. De volgende activiteiten kun je doen tijdens een mother’s blessing:

De moeder verwennen

Leg de zwangere helemaal in de watten. Denk hierbij aan heerlijke wellness activeiten zoals massages of een magnesium voetenbad.

Vrouwencirkel

Ga met zijn allen in een kring zetten en deel wijsheden, mooie momenten en positieve verhalen over de zwangerschap, de bevalling en het moederschap.

Eten

Waar bij een babyshower vaak mierzoete gebakjes op tafel staan, wordt er nu gekozen voor gezonde en voedende producten. Deze voeden het lichaam van binnenuit en geven kracht.

Creatief zijn

Wees samen creatief, maak bijvoorbeeld een gezamelijke bloemenkrans om de vrouwelijke schoonheid te vieren. Versier de ruimte met geboorteslingers met mooie teksten of tekeningen of maak een ketting voor de aanstaande moeder

Ontspannende activiteiten

Een yogales, klankschaalsessie of meditatie is perfect voor (mentale) ontspanning.

Aandacht voor de buik

De groeiende buik is een teken van de komst van het nieuwe leven. Je kan henna gebruiken om de buik mooi te versieren of een natuurlijke olie om de buik in te smeren. Wees lief voor de buik.

Geboortealtaar

Iedere vrouw kan iets kleins meenemen of maken tijdens de blessing voor het geboortealtaar. Denk aan kleine (edel)stenen of briefjes met krachtige boodschappen die de aanstaande moeder tijdens de bevalling kan lezen of gebruiken om kracht uit te putten.