In samenwerking met Kek Mama

Krijgt jouw kind binnenkort de HPV-vaccinaties? Lees snel verder

20.03.2024 11:49
Beeld: Lareb

HPV is een zeer besmettelijk virus dat kan leiden tot HPV-gerelateerde kankers en genitale wratten. Daarom ontvang je als ouder in het jaar dat jouw kind tien wordt een brief van het RIVM, met een oproep voor zowel jongens als meisjes om hun HPV-vaccinatie te halen. Krijgt jouw kind binnenkort de HPV-vaccinaties? Lees dan snel verder.

Het is zover, je kind heeft een uitnodiging gekregen voor de HPV-vaccinaties. Deze vaccinaties beschermen je kind tegen maart liefst 6 soorten kanker. Maar hoe zit dat met het monitoren van mogelijke bijwerkingen van deze vaccinaties?

Zicht op bijwerkingen

Elke vaccinatie kan bijwerkingen hebben, en het is fijn om hierop voorbereid te zijn. Daarom is Lareb er. Lareb is het Nederlandse meldpunt en kenniscentrum voor bijwerkingen van medicijnen, inclusief vaccins en medicijngebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb verzamelt ervaringen van medicijngebruik en vaccins in de praktijk en deelt de kennis hierover.

Lees ook – ‘Voor mij echt een absolute no brainer; de HPV-prik voor mijn dochters’

Zo brengt Lareb ook de mogelijke bijwerkingen van de HPV-vaccinaties in kaart. Samen kunnen we dieper graven en achterhalen wanneer klachten optreden en hoe lang ze aanhouden. Om die reden is Lareb is op zoek naar ouders die willen meewerken aan de HPV Monitor.

Beeld: Lareb

Deelname is eenvoudig en vrijwillig

De resultaten van de HPV Monitor zijn onmisbaar. Ze helpen ouders beter te informeren over mogelijke bijwerkingen. Deelname aan de HPV Monitor is eenvoudig en vrijwillig. Je ontvangt online vragenlijsten die je invult op een moment dat jou uitkomt. Het kost slechts 5-15 minuten van je tijd en jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Aanmelden

Wil je bijdragen aan betere informatie over bijwerkingen van de HPV-vaccinatie en krijgt jouw kind deze vaccinatie binnenkort? Meld je dan aan voor de HPV Monitor via deze link.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lareb.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.