Zóveel geld zijn ouders gemiddeld aan luiers kwijt in het eerste jaar

14.05.2024 16:21
luiers

Kinderen zijn duur. Zo berekenden wij al dat je maar liefst € 300.000 aan een kind kwijt bent tot z’n 23e. Gelukkig hoef je dat bedrag niet in één keer op te hoesten, maar gaat het in kleine stapjes. Zo begint het met de uitgaven in het babyjaar. Luiers zijn daar een groot onderdeel van.

Benieuwd hoeveel ouders gemiddeld kwijt zijn aan luiers in het eerste jaar? Wij zochten het voor je uit.

Luiers in het eerste jaar

Als je een baby hebt, is de kans groot dat er om de zoveel tijd een hele grote doos bij jou bezorgd wordt. Een vrachtlading luiers, zodat je weer even vooruit kunt. Het zal je dan ook niet onbekend zijn dat luiers behoorlijk wat kosten, maar het totaalbedrag voor het eerste jaar heb je waarschijnlijk nog nooit uitgerekend.

In het eerste jaar van een kind gaan er gemiddeld zeven luiers per dag doorheen. Op jaarbasis zijn dat er 2555. Gemiddeld kost één luier tussen de 20 en de 25 cent per stuk. Als we een berekening maken, komen we dan uit op een bedrag tussen de € 511 en € 639 per jaar.

Besparen op luiers

Dat is nogal wat! Gelukkig kun je een boel doen om op luiers te besparen. Allereerst is het slim om te kijken naar aanbiedingen. Die zijn er namelijk behoorlijk vaak, waardoor het bijna zonde is om een pak luiers voor de volle mep te kopen. Een rondje internet zorgt er bijna altijd voor dat je ergens op een goede aanbieding stuit. Daarnaast is het vaak voordelig om groot in te slaan. Let er daarbij wel op dat je niet teveel luiers van één maat koopt, want voor je het weet is je kleintje daar uitgegroeid. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om niet voor wegwerpluiers te kiezen, maar juist voor wasbare luiers. Dit scheelt flink in de kosten, omdat je de wasbare luiers keer op keer weer gebruikt. Dat het soms een vies werkje is, dat moet je er dan maar voor over hebben.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.