Echte Gooische Moeder Leslie publiceert boek over postnatale depressie

14.05.2024 12:08

Pop de popcorn er maar bij, want we kunnen weer smullen van een nieuw seizoen Echte Gooische Moeders. In het programma volgen we de bekende powermoms die lief en leed met elkaar delen. Zo ook Leslie Keijzer, die openhartig deelt over haar depressie.

Leslie had al eerder openhartig over haar depressie gesproken op Instagram, maar in de nieuwste aflevering van Echte Gooische Moeders gaat ze nog dieper in op haar worsteling. “Op een gegeven moment wilde ik liever dood zijn dan met mijn kinderen zijn. Dat vind ik heel lastig, omdat ik twee heel leuke kinderen heb, een heel leuke man, alleen dat voelde ik niet meer. Dus ik kon ze niet eens naar school brengen.”

Mama huilt harder

Niet alleen heeft Leslie zich door deze moeilijke tijd heengeslagen, ook heeft de moeder haar verhaal op papier gezet om andere moeders te inspireren. “Wanneer vrouwen na de bevalling een depressie krijgen, noemen we dit in de volksmond een postnatale depressie. Alleen, dat klopt niet helemaal. ‘Postnataal’ betekent namelijk: na de geboorte. Daarmee slaat de term ‘postnatale depressie’ feitelijk op de baby in plaats van op de vrouw. Alsof de baby een depressie heeft. De officiële benaming die slaat op vrouwen is dan ook: post- partumdepressie (post partum: na de bevalling). Alles goed en wel, in dit boek spreek ik over een postnatale depressie, omdat dit de meest gangbare term is.”, schrijft Leslie in haar boek ‘Mama huilt harder’.

Vanaf vandaag te koop

“Ik hoop dat met dit boek heel veel mama’s zich niet meer alleen voelen en familie en vrienden meer begrip tonen!”, schrijft de Gooische moeder bij een kiekje van de boekpresentatie. Vanaf vandaag is het boek officieel te koop in alle boekenwinkels.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.