Feestelijk kokkerellen: de leukste funcooking-apparaten in één overzicht

17.10.2021 10:32
funcooking apparaten Beeld: Getty Images

Koekjes bakken met mama of helpen bij het avondeten is natuurlijk leuk, maar kinderen maak je pas echt gelukkig als ze zelf aan de slag mogen om bijzondere snacks te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van mini pizza’s, churros of zelfs ijs?

Kek Mama ging op zoek naar de leukste ‘funcooking’-apparaten – zoals dat zo gezellig heet – en zette de feestelijkste op een rij.

 

1. Tristar Pizza Festa 6

Met deze stijlvolle Pizza Festa 6 pizzaoven van Tristar maak je samen met je gezin of alle vriendjes van je kind de lekkerste pizza’s, precies zoals je ze het het liefste eet. De oven – met handgemaakte terracotta dome voor perfect knapperige mini-pizza’s – biedt maar liefst zes eters tegelijk een plek om zelf te bakken. Het apparaat is voorzien van zes pizza-paddles en een uitsteekvorm voor pizza’s op ideaal formaat.
– Handgemaakte terracotta ‘dome’
– Lekker lang snoer van 2 meter
– Makkelijk te reinigen dankzij vaatwasbestendige onderdelen

O, dit supergezellige apparaat schittert hier binnenkort sowieso op tafel

 

2. Bestron 3-in-1 cakemaker

Deze Bestron 3-in-1 cakemaker tovert geheid een gigantische glimlach op het gezicht van je kind zodra je ‘m uit de kast trekt. Je maakt er namelijk niet één, maar drie verschillende lekkernijen mee. Maak zelf cakepops, mini-donuts en cupcakes, om ze vervolgens geheel naar eigen wens te versieren. Het apparaat heeft 3 verwisselbare bakplaten, waar je ook makkelijk bladerdeeghapjes, pasteitjes en kleine taartjes mee kunt maken. Na gebruik makkelijk te reinigen en plaatsbesparend verticaal op te bergen.
– 3 verschillende verwisselbare bakplaten
– Vaatwasbestendige bakplaten met antiaanbaklaag
– Inclusief diverse lekkere recepten

Nou, als we ons híer niet mee vermaken op druilerige dagen…

 

Lees ook
Stelletje koekenbakkers! De leukste bakvormpjes voor je kinderen >

 

3. Silvercrest ijsmachine

Zelfgemaakte toetjes of verfrissende tussendoortjes op tafel zetten, hoe leuk is dat? Met deze ijsmachine van Silvercrest maak je in een handomdraai je lievelingsijs, in hoeveelheden van één liter per keer. Met rechts- en linksdraaiende motor, en handige opening in de deksel om ingrediënten makkelijk toe te voegen, ook tijdens de bereiding.
– Bereidingstijd: 40 minuten
– Inclusief 6 recepten, waaronder 1 voor vegan ijs
– Verkrijgbaar in koraal en turquoise

Yes, voortaan komen er enkel nog home made toetjes op tafel

 

4. Gadgy retro popcornmachine

Filmavondje met het gezin op de planning? Deze toffe retro popcornmaker van Gadgy zorgt ervoor dat je heerlijke en bovenal verantwoorde snacks op tafel zet. Doe een handje vol mais in de popcornmaker, zet ‘m aan en wacht tot de boel gaat knetteren; in 4 tot 6 minuten zet je je home made popcorn op tafel. Omdat het apparaat werkt op hete lucht en geen boter of olie nodig heeft, maak je caloriearme, vetvrije popcorn (uiteraard kun je de popcorn na het bereiden nog op smaak brengen met zout, caramel, of iets anders smakelijks). Schoonmaken is simpel: je veegt het apparaat gewoon schoon met een droge doek.
– Afmeting: 26,5x14x14cm (HxBxL)
– Popcorn in 4 tot 6 minuten op tafel
– Werkt op hete lucht: geen boter of olie nodig

Onze filmavondjes worden nóg leuker met deze retro rakker in huis

 

5. Bestron churros-maker

Churros alleen kunnen eten op een festival, markt of kermis is verleden tijd. Met de Bestron Churros-maker maak je de populaire en zalige Spaanse snack gewoon in je eigen keuken. In het compacte apparaat maak je 4 churros tegelijk, zónder gebruik van olie of vet. Da’s dus niet alleen gezonder, maar ook een stuk veiliger wanneer je kind meebakt. Met handige flipover-functie voor perfect gelijkmatig gebakken churros.
– Hoogwaardige bakplaten met antiaanbaklaag
– Aan/uit- en gereed-voor-gebruik-indicatielampjes
– Oververhitting beveiliging

O, deze heerlijk hap gaan we waarschijnlijk vaker maken dan ons lief is

 

Heeft je kind de smaak te maken? Met déze toffe kinderbakboeken wordt jouw kleintje een heuse meesterbakker.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >