Beslag(en) ten ijs: je kind wordt een meesterbakker met déze kinderbakboeken

02.10.2021 09:12
bakboek kind

Welk kind is er nou niet gek op koek, cake en taart? En als je dergelijke lekkernijen zelf maakt – als het deeg het maakproces overleeft uiteraard – smaken ze natuurlijk nóg lekkerder.

Wij hebben het web afgespeurd naar de allerleukste kinderbakboeken, waarmee jouw kids zelf of met jouw hulp de lekkerste baksels op tafel zetten.

 

1. Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek is een geweldig boek om te bakken met én voor kinderen. Het staat boordevol recepten waar kinderen zelf voor in de keuken kunnen staan én waarmee jij ze blij kunt maken op een feestje. Met ideeën voor toppers van taarten, hartige hapjes en toffe traktaties.
– Duidelijke uitleg
– Diverse recepten, zowel zoet als hartig
– Vanaf 7 jaar

Hebben! Als fans van het programma is dit natuurlijk een must voor mijn mini-bakker

 

2. Trakteren met Nijntje

Zingt je kind ‘Nijn is jarig’ al mee? Ontdek dan gauw wat Nijntje voor lekkers heeft gebakken voor haar feestje. In Trakteren met Nijntje – ter ere van Nijntje’s 65e verjaardag – vind je twee Nijntje-verhalen: we volgen haar op haar verjaardag tijdens het uitdelen op school én haar feestje thuis. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen twintig feestelijke recepten voor de allerkleinsten.
– Recepten van Samuel Levie
– Lees- én kookboek
– Vanaf 3 jaar

Dit boek lijkt me superleuk voor mijn snoepgrage Nijntje-fan

 

Lees ook
Stelletje koekenbakkers! De leukste bakvormpjes voor je kinderen

 

3. ’t Verrukkelijke Kinderbakboek

Weer even terug naar ‘Heel Holland Bakt’: winnaar Rutger van den Broek maakte ook een bakboek speciaal voor kinderen. ’t Verrukkelijke Kinderbakboek bevat 28 recepten én handige informatie voor beginnende bakkers. Samen met kinderboekenschrijver Mark Haayema maakte Rutger een interessant, leuk, vermakelijk boek vol zoetigheid waarmee je kind spelenderwijs de keuken leert kennen.
– Van ‘Heel Holland Bakt’-winnaar Rutger van den Broek
– 28 recepten
– Vanaf 6 jaar

Watertanden: dít lijkt me een geweldig eerste bakboek voor mijn spruit

 

4. Laura’s Bakery Kinderbakboek

Voor de jonge bakliefhebbers is er nu Het Laura’s Bakery Kinderbakboek (van bekende blogger Laura Kieft), waarmee de allerkleinsten de fijne kneepjes van het bakken leren. Van ijsjes en cupcakes tot chocolate chip-wafels en van appelflappen tot swirl-koekjes, het ene recept klinkt nog smakelijker dan het andere. Speciaal voor de beginnende bakkers is het boek lekker praktisch uitgevoerd: de pagina’s zijn extra stevig en zijn vlekbestendig.
– 30 recepten
– Gratis toegang tot online omgeving vol kleurplaten en meer
– Vanaf 4 jaar

Ja, met Laura’s Bakery kun je niet vroeg genoeg kennismaken!

 

5. Polles Taartenboek (van de Efteling)

Eén van de nieuwste attracties in de Efteling, toch wel hét must see-pretpark van Nederland, is Symbolica. Bezoekers daarvan komen in de dark ride langs een enorme tafel vol taarten, koeken en andere lekkernijen, lekkers dat je nu óók thuis kunt maken. Polles Taartenboek bevat 35 toegankelijke recepten voor kinderen, waaronder tevens enkele ideeën voor feestelijke drankjes. Inclusief een groot meesterstuk voor gevorderde thuisbakkers.
– 35 recepten
– Met aandacht voor glutenvrij, suikervrij en lactosevrij bakken
– Vanaf 8 jaar

Sprookjesachtige baksels? Die wil ik gaan maken met m’n kind

 

Heeft je kind de smaak te pakken? Dít zijn de leukste kinderkookboeken voor kleintjes al vanaf 3 jaar.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!