Stelletje koekenbakkers! De leukste bakvormpjes voor je kinderen

28.09.2021 13:32
bakvormen kind

Buitenspelen is het beste wat er is, maar goed, het weer zit niet altijd mee. Op zoek naar leuke binnenactiviteiten voor de minder mooie dagen? Duik eens met je kind de keuken in en ga ouderwets koekjes bakken. Da’s steevast een hit, hélemaal als je met een berg spectaculaire vormpjes komt aanzetten.

Kek Mama ging op zoek naar de leukste bakvormen en uitstekers voor de allerjongste bakkers (én kleiers, want je kunt ze voor meerdere doeleinden gebruiken).

 

1. Generic uitsteekvormen vlinders

Zin om helemaal los te gaan met versiersels en bonte kleuren? Dan is deze set vlinders van Generic ideaal. Maak maar liefst vijf verschillende soorten vlinders en decoreer erop los om zo de meest bijzondere fladderaars te creëren.
– Vijf verschillende vlinders
– Gemaakt van RVS
– Lengtes tussen de 6.2 en 4cm, breedtes tussen de 6.2cm en 5.5cm, hoogte 1,5cm

Wauw, deze set wil ik zeker shoppen

 

2. Meri Meri ‘Dino Cookie Cutters’

In Jurassic Park eten dino’s mensen met huid en haar op, maar nu zijn de rollen eens omgedraaid. Hoe leuk om je tanden in een paar smakelijke dinosaurussen te zetten? In deze set koekjesvormen van Meri Meri zitten maar liefst zeven vormpjes om mee los te gaan: vijf dino’s, een palmboom en een plant.
– 7 uitstekers
– Gemaakt van RVS
– Vaatwasserbestendig

Ja, deze stoere vormpjes lijken mij helemaal leuk

 

Lees ook
5x lekkere recepten als je gaat bakken met je kind

 

3. HEMA uitsteekvorm monster

Ook bij HEMA kun je terecht voor leuke koekvormpjes in alle soorten en maten. Op dit moment shop je er deze vrolijke monsters, die niet alleen leuk zijn om koekjes mee te maken, maar ook om mee te kleien, bijvoorbeeld. Gaat jouw kind voor schrikbarende engerds of aandoenlijke knuffelbare monsters á la Monsters Inc.?
– Formaat: 10×10,5x2cm (LxBxH)
– Gemaakt van RVS
– Vaatwasserbestendig

Aah, deze schattige monsters zijn perfect voor mijn eigen ‘monsters’

 

4. Scrapcooking ‘unicorn’-set

Unicorns, de niet-bestaande lievelingsdieren van nagenoeg ieder meisje. Voor al die kleine fans is deze set betoverende uitsteekvormpjes van Scrapcooking dan ook briljant. Maak zelf eenhoorns, regenbogen, sterren en hartjes, en versier ze met spetterende kleuren en sprinkles voor de ultieme lekkernij.
– Formaat grootste vormpje: 8,5×14,5×2,5cm (LxBxH)
– Gemaakt van RVS
– Advies: met de hand afwassen en goed afdrogen

Hebben! Deze té leuke vormpjes gaan veelvuldig gebruikt worden thuis

 

5. Liewood ‘Amory’ cakevorm cat

Zin in een iets groter project? Het Deense merk Liewood heeft nu ook gave cakevormen van de iconische Liewood-dieren in het assortiment. Maak een beer, kat of dino en versier ook deze helemaal naar eigen smaak, met bijvoorbeeld vers fruit of vrolijke strooisels. Natuurlijk kun je ‘m ook bekleden met botercréme of fondant, en de cake decoreren met uitgestoken figuurtjes, zoals… Nou ja, scroll gewoon nog maar even naar boven. 😉
– Formaat: 24x25x5,3cm (LxBxH)
– Gemaakt van siliconen
– Vaatwasserbestendig

Zo leuk, deze cakevorm wil ik zo snel mogelijk gaan gebruiken met mijn kind

 

Op zoek naar een grotere uitdaging dan koekjes en cakes? Dit zijn de allerleukste kookboeken voor kinderen.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!