In samenwerking met Kek Mama

Hip naar het strand met de hele familie: hoe stijl je een beachlook?

21.06.2023 13:30

Als je met het hele gezin naar het strand gaat, wil je dat de outfits leuk, maar vooral praktisch zijn. De hele dag in de weer zijn met het wisselen van badkleding, korte broekjes en jurkjes; daar zit niemand op te wachten. Met de Stijlclinic van Primark wordt het stijlen van jullie beachlook een makkie. Let maar op!

Met het gezin naar het strand is leuk, maar het is ook best een onderneming. Allereerst is het bijna een volksverhuizing, zoveel moet er meegesleept worden. Comfortabele outfits zijn dan een must, maar je wil natuurlijk wel een beetje gezellig voor de dag komen. Zó doe je dat.

Hoe stijl je een beachlook voor het hele gezin?

Mama
Natuurlijk wil je als moeder een leuke outfit dragen, maar laten we er niet omheen draaien: je bent ook de hele dag achter je koters aan het aanrennen, poepluiers aan het verwisselen en peutertantrums aan het blussen. Kortom: het moet ook praktisch zijn. Een lange, wijde jurk is perfect; je kunt je er gemakkelijk in bewegen, hoeft je buik niet in te houden en je badkleding kan er direct onder. Dat scheelt weer gehannes in zo’n strandhokje dat eigenlijk veel te klein is. Niet zo van de jurken? Een short of rokje met een hemdje of blouse met korte mouwen doet het ook goed. Stijlvol en praktisch, plus je draagt ook nog eens helemaal dé trend du moment; matchende tops en shorts. Qua schoeisel zijn makkelijke instapslippers natuurlijk perfect. Gooi al je spullen in een grote, rieten strandtas, zet er een hoed bij op en ga voor een paar grote oorbellen, et voilà: een ware beachbabe mom is geboren.

Papa
Mannen hebben het wat dat betreft toch een stuk gemakkelijker. De zwembroek kan namelijk meteen dienen als korte broek, mits je geen speedo kiest, natuurlijk. Ga dus voor een zwembroek tot de knieën. Qua bovenkleding is de keuze reuze: helemaal on trend is een blouse met korte mouwen en een kek printje, maar een basic t-shirt of polo is natuurlijk ook altijd goed – zeker als je een zwembroek met een printje hebt. Qua schoenen zijn ook voor de mannen instapslippers onmisbaar. Style af met een pet en een goede zonnebril.

Zoon
En wat trek je je zoontje aan op een dagje strand? Een leuke zwembroek en een t-shirt of een polo (misschien matching met papa?). Maak het af met goede sandalen – voor kleintjes is het fijn als ze goede, stevige schoenen dragen. Voor op het strand kun je natuurlijk wel waterschoentjes of instapslippers meenemen. Een petje of hoedje mag niet ontbreken, want als ze de hele dag zandkastelen bouwen in de brandende zon, wil je niet dat het hoofdje verbrandt.

Dochter
Voor meisjes is de keuze reuze. Ga voor badkleding en daaroverheen een jurkje, zo ben je in een handomdraai klaar op het strand. Je kunt ook een rokje kiezen met een basic hemdje of een short met een matching shirt – ja, deze trend is niet alleen voor de mama’s. Een zonnebril en pet of hoedje mogen ook voor je dochter niet ontbreken; zo bescherm je de hoofdhuid én ogen tegen het felle zonlicht.

Vergeet dit niet als je naar het strand gaat

Het voordeel van zo’n hele grote strandtas? Er kan heel veel in. Vergeet vooral niet om zonnebrand, extra setjes kleding en pleisters mee te nemen. Andere essentiële stranditems die niet mogen ontbreken:

  • Ondergoed (voor als je na het zwemmen nog een drankje wil doen en de kinderen niet in natte badkleding onder hun kleding wil laten lopen)
  • Zonnebrand
  • Puzzelboekje
  • Beachbal-setje
  • Lipverzorging
  • Badhanddoeken
  • Extra t-shirts, voor als de schouders ondanks alle goede bedoelingen toch een beetje rood aanlopen.

Het mooie is dat Primark, als one-stop shop, het allemaal heeft! Ga dus snel naar één van de Primark winkels of breng een bezoekje aan de vernieuwde Primark website en shop jouw zomer musthaves.