In samenwerking met Kek Mama

5 loeihandige tips voor als je slecht hebt geslapen en er toch stralend uit wil zien

21.02.2017 09:24

Heb je weer eens weinig slaap gehad en kan je huid wel een boost gebruiken? Dan hebben wij een paar loeihandige tips voor je. Zeker weten dat je de dag hiermee wel doorkomt.

1. Water, water, water

Vergeet koffie en drink eerst een paar glazen water. Je lijf schreeuwt erom na een nacht geen vocht te hebben gehad. Zelfs als je wél goed hebt geslapen, kun je vermoeid wakker worden omdat je niets hebt gedronken. Wedden dat je je fitter voelt na een glas water? Bovendien is water goed voor je huid en ga je er meer van stralen. Het spreekt dus voor zich dat water nóg belangrijker is als je een korte of slechte nacht hebt gehad.

 

2. Die goeie ouwe komkommer

Zie je er niet opperbest uit en hangen je wallen voor je gevoel op half zeven? Genoeg makkelijke trucjes waarmee je dat kunt verminderen. Zoals die goeie ouwe komkommer: leg twee plakjes ongeveer 20 minuten in de koelkast en leg ze daarna op je ogen en laat tien minuten inwerken. Door de kou trekken de bloedvaten onder je ogen samen en wordt het vocht afgevoerd. Geen komkommer in huis? Een ijsklontje (gewikkeld in huishoudfolie) of een paar gekoelde lepels (leg ze met de holle kant op je ogen) doen ook wonderen.

 

3. Frisse lucht

Ga naar buiten. Al is het maar een ommetje tijdens je pauze, of dat kleine stukje naar de school van je kind. Een beetje beweging en frisse lucht doen wonderen. Je biologische klok krijgt een slinger, waardoor je meteen meer energie hebt en alerter bent.

 

4. Speciale lamp

Echt geen tijd om naar buiten te gaan? Een lamp die het daglicht nabootst doet ook al wonderen. En je bent niet de enige: er zijn hordes mensen die een speciale daglichtlamp gebruiken om wakker te worden.

 

5. De juiste verzorging

 

Vlieg je continu van hot naar her en kan je huid wel wat verzorging gebruiken? Dan moet je echt Idéalia van Vichy eens proberen. Heerlijk product: het zorgt voor een fijnere huidtextuur, egalere teint en rimpels die zichtbaar zijn verminderd. De lijn bestaat uit onder andere vernieuwde producten zoals de dagcrème en het serum, en daarnaast een gloednieuw product: Idéalia Nacht Peeling.

Vinden de deelnemers van hettestpanel.nl* ook: het merendeel geeft een 8 of hoger. Zo zegt Theresa (33): “Ik heb het idee dat Idéalia van Vichy de kleur in mijn gezicht ophaalt en mijn huid minder dof maakt. Kan ik wel gebruiken, als moeder van een notoire slaapweigeraar.” Ook Melissa (31) is enthousiast: “Groot voordeel: de dagcrème en het serum zijn niet vet en trekken snel in. En mijn huid is duidelijk mooier en ziet er gezonder uit. Ik ben fan.”

Ontdek zelf het effect van Idealia van Vichy en ontvang €5,- korting. Kijk voor meer productinfo of verkooppunten op vichy.nl

* Het onderzoek is gedurende 3 weken uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 102 vrouwen tussen de 25 en 35 jaar, januari 2017.