5x rustige stranden Nederland
Beeld: Pexels

Hutjemutje naast elkaar op het strand op een zomerse dag? Nergens voor nodig. Wij zochten een paar mooie stranden uit aan de Nederlandse kust waar je met je kinderen (bijna) het rijk alleen hebt.

1. Langevelderslag – Noordwijk

Noordwijk is één van de populairste badplaatsen van ons land. Maar tien minuten buiten het centrum vind je het strand van Langevelderslag: een plek die de massa nog niet heeft ontdekt. Door de ligging – omgeven door de duinen en rustige natuur – heeft het een heel andere sfeer dan de stranden bij de boulevards. Let op: er zijn hier geen strandpaviljoens, dus neem een goedgevulde koelbox mee.
 

 

2. Paal 9 – Texel

Op het zuidelijkste puntje van het eiland Texel is ruimte genoeg om heerlijk te zonnen of een potje te voetballen. Tot paal 9 vind je zand, zand en nog eens zand. En oh ja, een strandpaviljoen met de toepasselijke naam Paal 9. Lekker voor een frietje of broodje kroket tussendoor.

 

Lees ook:
12x lekker naar het strand met deze strandspullen >

 

3. Breezand – Vrouwenpolder

Een breed strand op korte afstand van het dorpje Vrouwenpolder op Walcheren. Er zijn twee restaurants, maar daartussen vind je kilometers strand die ook in de zomer niet overladen zijn met zonaanbidders. Wie er langer wil vertoeven kan een strandhuisje huren dat tegen de duinen aanligt. Ook fijn: het gehele strand heeft de Blauwe Vlag gekregen, en dat betekent dat het één van de schoonste stranden is van Nederland.

 

4. Verklikkerstrand – Burgh-Haamstede

Een grappige naam voor een prachtig stukje natuur: het Verklikkerstrand in Walcheren, Zeeland. De ondiepe zeebodem en de duinen vormen samen een mooi geheel om een paar uur te vertoeven. Neem je verrekijker mee, want op nog geen driehonderd meter zie je op een zandplaat zeehonden rusten en voor hun jongen zorgen.

 

5. Strand van Schoorl

Alleen via een fietspad door de duinen te bereiken, dus hordes mensen vind je hier niet. Het pad begint bij het Klimduin, een 51 meter hoge zandberg in het centrum van Schoorl. Na ongeveer vijf kilometer sta je op het strand. Na een middag zandkastelen bouwen kan je met het hele gezin relaxen in de Zonnetrein. Dit treintje start bij het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen en brengt je in anderhalf uur langs de mooiste plekjes van de duinen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >