tips-vakantie-kroatie-met-kinderen

Je zit slechts twee uur in het vliegtuig, weet zeker dat de zon schijnt en hebt er de mooiste stranden, water- en attractieparken - Kroatië met kinderen is heerlijk. En als je toch gaat, zet dan meteen onderstaande plekken op je lijst.

Eilandhoppen

Kroatië met kinderen

De eilanden van Kroatië zijn verbluffend. De vier grootste zijn makkelijk met veerboten te bereiken en zorgen voor een leuke invulling van een dag of meerdere dagen. Cres, Losinj, Krk en Rab mag je dus absoluut niet overslaan. In Losinj kun je dolfijnen spotten in het dolfijnenreservaat en Cres staat bekend om de goede familiecampings.

 

Poreč

Kroatië met kinderen

Een gigantisch golfzwembad en verschillende (snelle) attracties: vooral voor oudere kinderen is Aquapark Istralandia in Nova Vas (Poreč) fantastisch. Maar het is meer dan alleen een zwembad, want er zijn speeltuinen én er worden verschillende workshops, sport- en danslessen gegeven. Ook Dinopark Funtana vind je in Poreč. Dit is een themapark waar je allerlei soorten dinosaurussen ziet en verschillende shows worden gegeven. Kinderen kunnen er op dino's zitten, op pony's rijden en zelfs bij de McDino's heerlijke dinonuggets eten. 

 

Dagje hoofdstad

Kroatië met kinderen

Moet je wel in de buurt zitten, maar Zagreb is zeker de moeite waard. Vooral in juli als het Folkfestival in de stad is en vanuit de hele wereld dansgroepen te bewonderen zijn. De dierentuin in Zagreb ligt in het unieke Maksimir Park, dat meer dan 200 jaar oud is. Verder zijn er maar liefst 44 musea. 

 

Rovinj

Kroatië met kinderen

Met strakblauw water, een gezellig centrum en relaxte sfeer is dit een droombestemming. Waterratten kunnen zich helemaal uitleven (ga bijvoorbeeld kajakken of op een bananenboot) of doe eens gek en pak de boot naar Venetië - wordt ook veel gedaan.

 

Sibenik

Kroatië met kinderen

Een mooie stad in Noord-Dalmatië, die door zijn ligging aan de Adriatische Zee een perfect uitgangspunt is voor een leuke familievakantie. Stap bijvoorbeeld op de boot voor een dagtrip naar de eilanden van de Sibenik Archipel, bewonder de watervallen in het Nationaal Park Krka of neem een kijkje in de Sint Jacobuskathedraal. Deze kathedraal is zo mooi dat hij sinds 2000 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Meer tips voor Kroatië met kinderen vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >