Canada met kinderen: dit mag je niet missen

25.02.2019 14:51
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Het is een aardig stukkie vliegen, maar dan ben je wel in het paradijs: prachtige bergen, veel wildlife en de mooiste meren en gletsjers. Tel daar grote steden bij op en je snapt waarom Canada de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin is.

Canada is een enorm land dat je nooit in één keer kunt bezoeken. Zoals bij zoveel verre reizen, zul je keuzes moeten maken. Veel mensen gaan voor een rondreis door het populaire westen van Canada, maar ook het oosten is de moeite waard. Verschillende reisorganisaties bieden prachtige rondreizen door Canada aan, speciaal samengesteld voor gezinnen. Wij kunnen onmogelijk alle mooie plekken noemen, maar zetten een paar must sees voor je op een rij.

 

Vancouver

Voor veel mensen is Vancouver het begin- of eindpunt van hun rondreis door West-Canada. Wel zo handig: je vliegt er rechtstreeks naartoe vanaf Amsterdam. Als je eenmaal gewend bent aan het tijdsverschil (en je de ergste jetlag te boven bent), is het tijd om de stad te gaan ontdekken. Er valt genoeg te zien: de wereldberoemde Suspension Bridge, het uitzicht op de stad vanaf de Vancouver Lookout en voor kinderen is het Aquarium een aanrader.

Ben je het lopen beu, dan huur je gewoon een fiets en verken je de stad al rijdende. Een bezoek aan Stanley Park, één van de vele stadsparken, is de moeite waard. Je vindt er veel speelplekken en fraaie totempalen. Ben je wat langer in Vancouver? Dan is een dagje strand bij Beach Avenue geen overbodige luxe.

 

Vancouver Island

Misschien wel de meest populaire bestemming: het eiland dat bijna net zo groot als Nederland. Dus heb je een paar dagen de tijd, dan zul je je hier zeker niet vervelen. Vancouver Island is vooral zo populair vanwege de schitterende natuur. Op het eiland leven zwarte beren en er worden verschillende excursies georganiseerd om ze te spotten. Maar je kunt er ook mooie boottochten maken om walvissen, zeehonden en zeeleeuwen te zien. En misschien kom je wel een orka tegen. Neem je camera dus mee als je hier naar toe gaat.   

 

Dinosour Provincial Park

Is je kind gek op dino’s? Dan ga je naar de provincie Alberta. Hier vind je het Dinosaur Provincial Park waar allerlei fossielen zijn gevonden van grote dinosaurussen. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek het Royal Tyrrell Museum, ga op zoek naar oude botten en voel je voor even een echte archeoloog. Het park heeft verschillende rangers die je alles over de dieren kan vertellen en je kunt er mooie wandelingen maken of meegaan met een bustoer.

 

Lees ook:
Op wereldreis met kinderen? Lees dan deze tips > 

 

Rocky Mountains

Zeg je Canada, dan zeg je de Rocky Mountains. Bezoek de schitterende parken Jasper & Banff en rijd op een rustig tempo de Icefields Parkway af: de meest bekende weg in de Rockies. Onderweg heb je schitterende uitzichten op gletsjers en de bergen. Vergeet ook vooral de auto niet even uit te gaan, want je kunt op veel plekken stoppen om een mooie wandeling te maken.

 

Wood Buffalo National Park

Canada kent verschillende nationale parken en het Wood Buffalo is misschien niet de bekendste, maar wel de allergrootste. Er leven duizenden bizons in het park, maar ook beren, bevers en lynxen. Naast het spotten van dieren kun je er kanoën op de prachtige meren en wandelen bij de Salt Plains, een schitterende uitgestrekte zoutvlakte.

Niagara-watervallen

We zeiden het al: ook het oosten van Canada heeft veel moois te bieden. Eén van de must sees daar zijn natuurlijk de Niagara Waterfalls. Je vindt ze op de grens met Amerika en kijkt er je ogen uit. De watervallen zijn ruim anderhalve kilometer breed en het neerstortende water zorgt voor een oorverdovend lawaai. Ben je niet bang voor een spatje water? Ga dan met de Maid of the Mist: het bootje dat je ongetwijfeld wel eens op tv hebt gezien en heel dicht langs de waterval vaart. Met regenpak, want reken er niet op dat dat je droog houdt.

 

Toronto

Dat Canada niet alleen de moeite waard is vanwege de schitterende natuur, laat Toronto wel zien. In deze metropool – de grootste stad van Canada – is het prima één of meerdere dagen toeven. Je kunt er de Canadian National Tower bezoeken, waar je met de lift naar 447 meter zoeft en een schitterend uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Minder modern maar minstens zo mooi is het kasteel Casa Loma en ook de wijk Kensington Market is een aanrader, waar je langs de leukste marktkraampjes en eettenten kunt struinen.

Op een kleine dertig kilometer noordwaarts van Toronto vind je de stad Vaughan, waar je kinderen ongetwijfeld erg gelukkig worden van het enorme pretpark Canada’s Wonderland. Met tientallen achtbanen en attracties zijn ze hier de hele dag zoet.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >