leuke-spelletjes-voor-kinderen-in-herfst

Geen ijzige kou, wel lekker fris en een levendige natuur: de herfst is het ideale seizoen om de deur uit te gaan. En met deze spelletjes weer je zeker dat je kind niet meer naar binnen wil.

Dennenappeldarten

Teken een grote cirkel in de aarde, met daarbinnen vier kleinere en een roos – ieder voorzien van punten. Vanaf een door jou getrokken startlijn, mikt iedereen drie dennenappels (of eikels, of kastanjes) op de cirkels. Ten overvloede: degene met de meeste punt wint.

Article continues after the ad

 

Blotevoetenpad maken

Een wandelroute die je loopt op blote voeten. Je komt over allerlei verschillende ondergronden zodat je kind ervaart hoe zand, water en stenen onder z'n voeten voelen. Door heel Nederland vind je verschillende paden, maar je kunt er ook zelf een maken: misschien nog wel leuker. Dus zoek samen met je kind stenen, gras, water, zand, stro of modder en maak een mooi pad in de tuin.

 

Klimmen door de duinen

Om lekker te stoeien in het zand hoef je niet per se naar de Nederlandse kust. Ooit gedacht aan een klimduin? Even zwoegen en daarna lekker naar beneden rollen. Dat je daarna onder het zand zit, mag de pret niet drukken.

 

Natuur ontdekken

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat kinderen zelf de natuur laat ontdekken. Het hele jaar door organiseren ze leuke buitenactiviteiten. Kijk maar in de agenda: zit zeker iets voor je kind bij.

 

Lees ook
4x tips voor een weekendje weg in de herfstvakantie >

 

Boompje wisselen

Wat gewoon tikkertje is, maar net even anders, want iedereen die een boom vast heeft, is ‘veilig’. Wie naar de volgende boom rent en getikt wordt, is ‘m. En wie te lang aan een boom blijft plakken, is af.

 

Omgekeerd verstoppertje

Dé hit tijdens kampeervakanties, maar ook heel geschikt in de herfst: één iemand verstopt zich, en de anderen moeten hem zoeken. Wie hem vindt, gaat erbij zitten, net zo lang tot iedereen zich op de verstopplek heeft verzameld. Degene die de verstopper als eerste vond, heeft gewonnen, en is ‘m in de volgende ronde.

 

Spijkerpoepen

Een oudje, maar daarom zeker niet minder leuk. En je kunt het gewoon in de tuin doen, lekker in de regen. Dit heb je nodig: een lege fles, spijker en een touwtje waar je de spijker aan kunt hangen. Bind de boel om de middel van je kind en proberen maar.

 

Letters uit het alfabet

Ga naar het bos, strand, de speeltuin of gewoon de straat op en geef je kind een letter uit het alfabet. Vervolgens laat je 'm iets zoeken dat met die letter begint. Heeft-ie het goed? Dan kun je zelf een prijs bedenken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >