5x vakantie kind
Beeld: Pexels
Yesss, vakantie! Oh wait, you’re a mom… aaargh! Met deze tips is er tijdens je welverdiende holiday op jullie resort ook ruimte voor wat me-time. En check meteen het filmpje van TUI vakantievlogger Damian die laat zien hoeveel plezier je gezin kan hebben. Zodat jij vanaf je luchtbed kunt denken: life is good!

1. Lang leve de kids club 

Zorg dat je vakantieadres een kids-club heeft. Terwijl jij op je handdoek naast het zwembad de nieuwste Saskia Noort verslindt, worden je mini-me’s intussen vermaakt met potjes volleybal, bowling, basketbal of met een aqua disco. Het enige dat jij hoeft te doen, is de volgende pagina omslaan. Wat een rust!

 

2. Alles inclusief

Je kunt natuurlijk heel stoer roepen: koken doen we zelf wel! Maar het grote voordeel van een all inclusive resort is dat je kids zelf kunnen kiezen wat ze willen eten. Dat scheelt in elk geval oeverloze discussies en driftbuien. En zo werd er nog lang en harmonieus nagetafeld met je geliefden.

 

3. Glijbanen

Elke ouder weet: glijbanen zijn de bomb. Dertig keer in een half uur van de Turbo Slide is geen uitzondering, net als versleten zwembroeken, een hoop gespetter en gillen van plezier. En terwijl jij rustig dobbert op je luchtbed in het hotelzwembad en in de verte die blije snoeten ziet, weet je direct: dit hebben we goed gedaan.

 

4. Entertainment

Zonder schermtijd naar bed is helemaal geen straf als er live entertainment op het programma staat. Deze keer pak jij je iPhone erbij! Het moet natuurlijk wel vereeuwigd worden hoe je oudste zoon in de minidisco verkering vraagt aan het mooiste meisje van het hotel.

 

5. WiFi

En mocht er nu echt nood aan de man zijn, omdat je kinderen niet meer te houden zijn van de afkickverschijnselen, regel dan gratis hotelwifi. Er gaat niets boven een oud, vertrouwd potje Netflix. Helemaal als jij daardoor ’s ochtends nog een uurtje langer in bed kunt blijven liggen. Het leven is vurrukkulluk.

 

Een gezellig terras, baantjes trekken in het zwembad en een taverna waar je tot in de late uurtjes met elkaar lacht, eet en drinkt. Iedereen doet wat hij wil, precies zoals vakantie hoort te zijn! Wil je een idee krijgen hoeveel plezier je kids kunnen hebben tijdens de vakantie? Kijk dan de vlog van Damian die bij een TUI FAMILY LIFE RESORT de tijd van zijn leven had. Want vakantie is doen waar je zin in hebt.

 

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >