uitjes-vakantiegevoel

Hebben jij en je kinderen ook zo'n moeite om af te kicken van de zomervakantie? Niet nodig. Deze uitjes, geselecteerd door Kek Mama en Fruit Shoot, geven je weer even dat lekkere vakantiegevoel - zelfs als de regen met bakken uit de lucht komt.

Op expeditie in Naturalis

In Naturalis gaan kinderen op expeditie naar bijzondere plekken in de wereld om onderzoek te doen. Trek een labjas aan en ontdek met een vergrootglas in de aanslag het Caraïbisch gebied en het regenwoud van het Amazonegebied. Op de Mount Kinabalu in Borneo kom je bijzondere dieren en planten tegen. En als je er dan toch bent, neem dan gelijk een duik in de oceaan - alsof je aan de andere kant van de wereld bent.

 

Uiteten bij jullie favoriete restaurant

Denk je met weemoed terug aan die heerlijke tapas, crème brûlée of Griekse tzatsiki? Ga uiteten bij jullie favoriete restaurant en je waant je zo weer in dat pittoreske straatje op vakantie.

 

Lees ook
'Mijn maag draait om als ik mijn zoontje van de schuur zie springen'

 

Survivallen in het donker

Leuk hoor, klauteren in een fantastisch klimpark of hangen in de touwen van een buitenspeeltuin, maar niet als het regent. Kies voor overdekt en ga survivallen bij De Belhamel. In het duister wacht je een parcours van maar liefst dertig klimhindernissen. Wel zo fijn: je krijgt van te voren duidelijke instructies en een lampje op je helm.

 

Zwemmen

Drijven op een opblaasflamingo, urenlang zwemmen en -tig verschillende glijbanen uitproberen: zomerser krijg je het niet. Ga daarom naar een subtropisch zwembad en doe weer even of je in het water in Zuid-Spanje dobbert. Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen.

 

Cocktails shaken

Door het hele land worden speciaal voor kinderen verschillende workshops georganiseerd. Zo komen de bartenders van Bartenders on the Road bijvoorbeeld gewoon bij je thuis. Ze dekken de tafel, nemen fruit, snoep en alle benodigdheden mee zodat je kind z'n eigen brouwsel kan maken. Vind je het leuker om in een echte bar te shaken, dan organiseert COCO The Cocktail Company een workshop op 50 verschillende locaties.

Uit onderzoek geïnitieerd door Fruit Shoot blijkt dat ouders het sociale aspect van vrijetijdsactiviteiten het belangrijkst vinden, en dat kinderen tussen 6 en 12 jaar 9,6 uur per week bezig zijn met hun hobby, activiteit of sport. Opvallend hierbij is dat 35 procent van de kinderen zelf de keuze heeft voor hun vrijtetijdsbesteding. In deze video's vertellen kinderen wat zij het allerliefste doen. Stem op jouw favoriet.

Wat écht 'het ding' van Marit is? Bekijk haar video:

karten-mountainbiken-uitjes-voor-stoere-kinderen

Kan het voor jouw kind niet hoog, snel of spannend genoeg? Dan zijn deze stoere uitjes zeker de moeite waard.

Karten

Karten à la Max Verstappen kan bij Race Planet. Kinderen vanaf 8 jaar (en minimaal 1,35 meter lang) mogen op gezette tijden zelfstandig rondjes over de kartbaan rijden. Kinderen die het nog iets te spannend vinden om zelf te rijden of nog te klein zijn, kunnen mee met een instructeur in een speciale duo-kart.

 

Klimpark

Hou jij je hart al vast bij een simpel klimrek, maar kan het voor je kind niet hoog genoeg? Breng eens een bezoek aan een klimbos. Hier weet je door de goede begeleiding en zekeringen tenminste dat je kind niet valt. De leukste zet Kek Mama voor je op een rij.

 

Trampolinepark

Eén bonk energie, die kinderen. Ga naar een indoor trampolinepark en ze zijn aan het eind van de dag lekker moe. Door het hele land vind je verschillende vestigingen, kijk hier of er een bij jou in de buurt is.

 

Lees ook
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

 

Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Historische en moderne vliegtuigen wisselen elkaar af in Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Wat heet: er zijn zelfs meer dan honderd verschillende vliegmachines. Hartstikke leuk dus, om een rondleiding te krijgen en alles van dichtbij te bekijken. De kinderen kunnen er ook een piloten- en stewardessenopleiding volgen, in een vluchtsimulator vliegen en een trapvliegtuig besturen.

 

Indoor skihal

Je hoeft echt niet naar Oostenrijk om lekker te kunnen skiën: in Nederland vind je genoeg hallen die besneeuwde bergen in verschillende hoogtes hebben nagebootst. De leukste adressen vind je hier.

 

Mountainbiken

Hou je van stoer BMX-en of mountainbiken? In Utrecht vind je Bikepark, dé hotspot voor iedereen die maar een beetje van BMX houdt. Je kunt hier stunten op een speciale BMX-fiets en jumps maken op het speciale parcours.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste-klimbossen-nederland-kinderen

Hou jij je hart al vast bij een simpel klimrek, maar kan het voor je kind niet hoog genoeg? Breng eens een bezoek aan een klimbos. Hier weet je door de goede begeleiding en zekeringen tenminste dat je kind niet kan vallen.

Het Klimeiland - Leidschendam

Dit te gekke klimpark vind je bij recreatiegebied Vlietland en is de eerste echte High Ropes Course van Zuid-Holland. Het park heeft vijftig klimobstakels, elf kabelbanen en klimroutes tussen de 7 en 11 meter hoog. De topper: een kabelbaan van honderd meter lang. Open vanaf 30 maart.

 

Klimbos Rutbeek - Enschede

Ideaal voor de allerkleinsten: het parcours ligt veilig laag bij de grond, maar is spannend genoeg door alle netten, kabels, plankjes en balkjes waarmee je van boom naar boom kunt klimmen. Open vanaf 1 april.

 

Duinoord - Helvoirt

Hier kunnen kinderen niet alleen hun energie kwijt in het klimbos, er is ook een park met trampolines, een binnenspeelkooi, luchtkussen en midgetgolfbaan. Trek gekregen? Bij de verschillende kramen in het park krijg je genoeg te eten. Open vanaf 24 maart.

 

Lees ook
10x de mooiste bossen om te wandelen >

 

Aventoer - Burgum

Leuk om met het hele gezin naar toe te gaan, want door de verschillende parcours is er voor iedereen een perfecte route om te klauteren. Aan de kleintjes die nog niet mogen klimmen, is ook gedacht: zij kunnen zich in het kinderparadijs vermaken. Het hele jaar open - wel goed om van te voren te reserveren.

 

Klimbos Nederland - Veluwe, Achterhoek, Gooi Eemland en Brabantse Wal

Dit klimbos vind je op vier verschillende locaties. In een uitgebreide, verplichte instructie leer je veilig te klimmen en goed getrainde medewerkers houden toezicht. Binnenkort jarig? Dan kun je hier ook een kinderfeestje vieren. Open vanaf 24 maart.

 

Klimbos Garderen - Garderen

Hier heb je diverse routes (waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours met fun onderdelen), dus ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit bos geschikt. Fijne bijkomstigheid: Klimbos Garderen ligt centraal, in de buurt van Apeldoorn en Amersfoort. Het hele jaar open, enkele dagen op aanvraag.

 

Fun Forest - Almere, Amsterdam, Rotterdam, Venlo

Fun Forest in Almere heeft een speciaal kinderparcours: het Monkey parcours. Maar ook heeft Fun Forest vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Venlo. In Amsterdam en Rotterdam heeft Fun Forest een eigen BOSS Kitchen: een kiosk en terras waar je terecht kunt voor een lekkere en verantwoorde lunch. Alleen open op zaterdag en zondag.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >