Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Wat is er fijner dan een weekend weg te gaan met  Pasen? Inderdaad, niets. Daarom hier 5 fijne citytrips op een rij voor het paasweekend.

Natuurlijk is er in eigen land genoeg te beleven om je met het hele gezin te vermaken tijdens de paasdagen. Check deze leuke uitjes maar.

Maar wil je eens wat anders terwijl iedereen paaseieren zoekt of schildert, dan is een stedentrip in Europa geen gek idee - eind april is het op veel plaatsen immers al zonnig. Ter inspiratie hebben we vijf fijne steden op een rij gezet.

More content below the advertising

 

Barcelona

stedentrips met Pasen

Je vliegt er in twee uur rechtstreeks naar toe en de stad ligt aan zee: fijner kan niet. Duik in de wereld van Gaudi in het beroemde Park Guell, bezoek het aquarium van Barcelona en neem één van de kabelbanen naar de berg Montjuic voor een prachtig uitzicht over de stad.

’s Avonds is het genieten bij de Font Màgica, oftewel de Magische Fontein. Er wordt een show gegeven van muziek, licht, kleuren en water waar je kinderen zeker hun ogen zullen uitkijken. De zee is in het voorjaar nog erg fris, maar het is natuurlijk niet verkeerd om een fijne strandwandeling te maken.

 

Florence

stedentrips met Pasen

In april is de temperatuur in veel landen aan de Middellandse Zee al heel aangenaam. Zo stijgt het kwik in Toscane naar gemiddeld 20 graden. Met een zonnetje erbij voelt het nog wat warmer: ideaal weer om oude, Italiaanse steden als Florence, Pisa en Siena te verkennen. Bijkomend voordeel is dat het eind april nog niet zo druk is als in het hoogseizoen, dus zeker in de trekpleister Florence loop je niet over de hoofden. Bezoek de beroemde Duomo en struin langs de winkeltjes op de Ponte Vecchio. Op Eerste Paasdag ben je getuige van de Scoppio del Carro, een eeuwenoude Paastraditie in de stad, met vuurwerk en een groot volksfeest.

De meeste steden in Toscane liggen op maximaal twee uurtjes rijden van elkaar, dus je kunt er gemakkelijk twee combineren als je er een lang Paasweekend van maakt. Vliegen doe je rechtstreeks en goedkoop op Pisa en met een huurauto ben je dan in twee uurtjes in Florence. 

 

Lees ook:
Dit is waarom een stedentrip met kinderen zo leuk is >

 

Athene

stedentrips met Pasen

Niet alleen de Griekse eilanden zijn heerlijk voor een vakantie, ook Athene heeft veel te bieden. De gemiddelde temperatuur in de hoofdstad is dan 20 graden.

Bij een bezoek aan Athene moet je natuurlijk de Acropolis bezoeken en de oude volksbuurt Plaka. Ook leuk: mensen en jachten bekijken in de haven van Pireus. Je kunt rechtstreeks naar Athene vliegen in een kleine 3 uur. Reken trouwens niet op paassferen, want de Grieken vieren het Orthodoxe paasfeest en dat valt dit jaar in het laatste weekend van april.

 

Dubrovnik

stedentrips met Pasen

Een stad waar je misschien niet snel aan denkt, maar die perfect is om tijdens het paasweekend te bezoeken. Aan een dag of twee, drie heb je namelijk genoeg om de leukste bezienswaardigheden te zien. Wandel in elk geval over de fraaie stadsmuren en ga met de kabelbaan naar de top van Mount Srdj voor een schitterend uitzicht op de stad én de omliggende eilanden. Extra fijn: in Kroatië liggen de prijzen redelijk laag en je kunt er sinds kort rechtstreeks naar toe vliegen met Transavia.

 

Lissabon

stedentrips met Pasen

Een ritje maken in een ouderwetse gele tram, zoete roomgebakjes eten en een kijkje nemen in het grootste aquarium van Europa: Lissabon is een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen. Je vliegt er rechtstreeks naartoe in een kleine drie uur, vanaf Amsterdam of Rotterdam Airport.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >