mooiste-treinreizen-ter-wereld

Deze treinreizen (geselecteerd door Skyscanner) kosten een fortuin, maar vergeet je ongetwijfeld nooit meer: geweldig om samen met je partner te doen, ook een fantastische ervaring voor kinderen - en anders sowieso een fijn lijstje om bij weg te dromen.

Van Parijs naar Istanbul met de Oriënt-Express

 

Luxury comes to life on this fabled European train #TheArtOfBelmond

Een bericht gedeeld door Venice Simplon-Orient-Express (@vsoetrain) op

Misschien wel de beroemdste treinreis ter wereld en inspiratiebron voor het boek van Agatha Christie: de Oriënt-Express. Denk: originele treinstellen uit 1920, Art Deco treincoupés en luxe viergangendiners terwijl wereldsteden als Wenen, Boedapest en Boekarest aan je raam voorbij schieten. Prijs op aanvraag.

 

Treinreis door Schotland met de Belmond Royal Scotsman

De Belmond Royal Scotsman is een van de meest exclusieve treinen ter wereld - je zou bijna vergeten om nog naar buiten te kijken. Deze trein doorkruist de mooiste landschappen van Schotland en is uitgerust met luxe cabines. Je wordt er wakker met uitzicht over glooiende heuvels en groene valleien, en kunt daarna meteen aanschuiven in de chique restauratiewagon. Ook aan boord: een wellness centrum. Vanaf € 4095 voor een vierdaagse reis.

 

Lees ook
Deze 9 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen >

 

Per spoor door India met de Maharajas Express

 

Close your eyes for a moment and just imagine it! The slow, lulling rhythm and clackity clack of the train. The feeling of sipping Champagne as you gaze out across vast landscapes that have inspired authors for centuries. And the pure jaw-dropping awe of riding one of the most sought after rail journeys in the world. Fly from London to Mumbai for an 8-day, Instagrammers dream called The Heritage of India, aboard the Maharajas’ Express. Think ‘Orient Express’ with much more colourful excursions and you’ll still not come close to being transported back in time and submersed in beautiful romance like you will on this trip. You’ll visit the Taj Mahal, Buddhist caves dating back to 200 B.C., the palaces and deserts of Rajasthan, forts, bustling markets, and so much more. Every sunset will bring a new horizon and one your heart will hold onto forever. You’ll end in Agra and I have some amazing add-ons for you that include nights spent in palaces and days spent on camels or in hot air balloons … whatever you fancy. Let me know if I can share this wonderful itinerary with you. #wanderlust #petercroxford #travelagent#luxury #luxurytravel #luxurylife#luxurylifestyle #travel #lovetotravel#travelmore #bluesky #landscape #whataview #bucketlist #holiday #escape#landscape #romance #romantic#inspiration #sunrise #fog #India #agra #IncredibleIndia #maharajasexpress #train

Een bericht gedeeld door Peter Croxford (@peter2travel) op

De Indiase spoorwegen zijn berucht, maar aan boord van de Maharajas Express word je behandeld als een god. De trein is uitgerust met ruime suites en heeft twee luxe restaurants waar je keus hebt uit van alles en nog wat. Afhankelijk van je route kun je uitstappen bij de Taj Mahal, de roze stad Jaipur en het spirituele Varanasi. Vanaf € 5062 voor een achtdaagse treinreis.

 

Dwars door de Rocky Mountains met The Rocky Mountaineer

 

Couldn't be better! #rockymountains #rockymountaineer #banff #trains #thanksgiving #goldleaf (📷 @yue1108)

Een bericht gedeeld door Rocky Mountaineer (@rockymountaineer) op

The Rocky Mountaineer dendert met 45 kilometer per uur door naaldbossen, langs felblauwe meren, ravijnen en rotsen. Een trein met glazen plafond en geweldige uitzichten over misschien wel het mooiste stukje natuur van Noord-Amerika: de Rocky Mountains. ’s Avonds slaap je in comfortabele hotels langs de route en daarnaast heb je genoeg vrije tijd om uitstapjes te maken in de omgeving. Vanaf € 1295 voor een vierdaagse treinreis.

 

Treinreizen in Japan met de Seven Stars in Kyushu

De Seven Stars is een super-de-luxe trein die langs de hoogtepunten van het Japanse eiland Kyushu rijdt. Vergelijkbaar met een rijdend cruiseschip, met al die faciliteiten aan boord. Denk aan een luxe lounge en sfeervol restaurant, de beste Japanse gerechten en handgemaakte houten meubels. Vanaf € 4692 voor een reis van drie nachten.

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >