‘Ik leer mijn kinderen om er het beste van te maken, ook in rottige situaties’

19.06.2020 12:22
Nicolette Kluijver

Presentatrice Nicolette Kluijver (35) is moeder van Isabella (7) en de tweeling Ana Sofia en Jesse (5).

“MAM, ALSJEBLIEFT, dit is een kinderdisco!” Isabella staat aan de zijkant van de dansvloer. Net was ze nog uit volle borst aan het meezingen. Nu is de lol er voor haar vanaf. Met haar armen over elkaar en haar prachtige wipneus in de lucht staat ze zich te schamen voor mij. Voor mijn gevoel stond ik alleen helemaal niet voor aap, want de medewerkers uit de kidsclub stonden toch ook mee te dansen?

Ik geef Isa een kus en doe met een grote lach de moonwalk naar de bar.
 

Schamen

Ik weet niet wanneer het is ontstaan dat Isa zich een beetje voor mij begon te schamen. Als ik op de fiets een liedje zing, hoor ik achter me: “Mam… wat zachter alsjeblieft.” Of als we bij Guus (ons paard) zijn en ik doe net of we elkaar verstaan door naar elkaar te hinniken, rolt Isabella puberaal met haar ogen.

Mijn lieve schat. Vroeger maakten we heel veel grapjes. Haalden we kattenkwaad uit. Ik ben wel een R-moeder. Rust, regelmaat, reinheid, regels… Maar er komt bij mij ook een R bij, namelijk die van rebels. Ik probeer mijn kinderen te leren dat je het leven zelf leuk kunt maken. Een rotdag is pas een rotdag als jij het zo voelt.
 

Lees ook
Column Claudia: “Mama, ik schaam me voor je” >

 

Er het beste van maken

Bij rottige situaties proberen wij er het beste van te maken. Zo scheurde ik eens compleet uit mijn panty terwijl we onderweg waren naar een restaurant in Amsterdam. De taxichauffeur durfde niet eens om te kijken. Een ladder van teen tot navel. Super balen, maar van zo’n situatie kun je ook iets leuks maken.

Ana, Jesse en Isa begonnen te trekken aan mijn panty. Uiteindelijk zaten we allemaal als boeven achterin. Mega de slappe lach. Klein, ‘rottig’ moment omgebogen naar een mooie herinnering.

Of die keer dat ik uitschoot met de zeep in het bad. Het leek wel een schuimparty. Het leven is één groot feest! Maar oké, dansen op een kinderdisco, dat gaat te ver… got it! Zal niet meer gebeuren. Gelukkig kan Isabella nog wel om mij lachen met een panty op mijn kop.
 

Deze column staat in Kek Mama 07-2020.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.