‘Vakanties uitzoeken? Ik vind het een regelrechte martelgang’

05.08.2021 10:28
Jannine Berkelaar

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (8) en zoon Mats (6).

Ik heb enorm last van keuzestress. En dat maakt mijn leven er niet altijd makkelijker op. Waar sommige vrouwen in extase raken van schappen vol ontbijtgranen of chips, sla ik volkomen dicht. Ik tuur de rijen af, maar ik zie nauwelijks iets. Het komt niet binnen. In mijn eigen Appie weet ik precies waar mijn favoriete producten staan. Die gris ik uit de schappen en klaar is Kees. Maar o wee als ik het bordje ‘dit product wordt uit het assortiment gehaald’ spot, dan ben ik dagen van de leg – serieus, ik mis de Sunbreaks wavy grains nog steeds.
 

Lees ook
‘Wij lassen met regelmaat een ‘ja-dag’ in voor onze kinderen’ >

 

Vakanties uitzoeken

Maar hé, dit is allemaal klein leed vergeleken met vakanties uitzoeken… Een regelrechte martelgang. De keuzes vliegen me om de oren. Welke weken kunnen we samen vrij zijn. Vliegen of met de auto. Bergen of strand. Hotel of camping. Tent of camper. We willen mooi weer, maar het moet ook niet te heet zijn. Zijn we te veeleisend? En vind ik eindelijk iets leuks, ontdek ik vervolgens een slechte recensie.

Daarom stel ik deze lijdensweg ’t liefst zo lang mogelijk uit. Voordeel: er is dan al zo veel volgeboekt dat ik een aantal keuzes niet meer hoef te maken. Maar juist op dat moment zie ik de leukste pareltjes voorbijkomen die ik direct zou willen boeken.
 

Mooiste herinneringen

Ondanks deze worsteling die voorafgaat aan elke vakantie heb ik aan elk tripje met ons gezin de mooiste herinneringen. En die zitten ’m in die lachbui waarbij er drinkyoghurt uit Elins neus spoot, die ellenlange ochtendknuffels waarmee Mats mij standaard wakker maakte of de lange avonden waarop Erik en ik genieten van onze GT’s. En dat kan overal.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 09-2021.

 

Meer lezen?
Bestel het speciale zomer themanummer nu zonder verzendkosten >