‘Wij lassen met regelmaat een ‘ja-dag’ in voor onze kinderen’

29.06.2021 14:35
Jannine Berkelaar

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (8) en zoon Mats (6).

Na het zien van de film Yes day (op Netflix) willen mijn kinderen elke week een Ja-dag invoeren. Voor degene die de film niet kent: in Yes day mogen vader en moeder Torres een hele dag geen ‘nee’ zeggen. Ontbijten met een exorbitante hoeveelheid ijs? Ja. Een waterballonnengevecht met het hele gezin? Ja. Je begrijpt: dat willen Elin en Mats ook.

Nu zijn de verwachtingen van mijn kroost niet torenhoog en is een kinderhand in hun geval écht snel gevuld. De eisen? Onbeperkt op de iPad – dit houden ze meestal niet langer dan anderhalf uur vol –, een ijsje halen, iets kopen in de speelgoedwinkel, met z’n allen op de Nintendo Switch, samen een spelletje spelen, Elin wil pannenkoeken en Mats poffertjes, extra lang opblijven en in het bed van papa en mama slapen. Behoorlijk acceptabel als je het mij vraagt.
 

Lees ook
Even geen regels: ‘Soms zitten mijn zonen gerust vijf uur achter elkaar op Fortnite’ >

 

Ja zeggen

Elin en Mats zijn de week voorafgaand heel blij en meegaand, want boze buien en niet luisteren leiden natuurlijk tot het afgelasten van deze Ja-dag. Op de dag zelf zijn ze helemaal opgetogen. En wij stiekem ook, want door de kinderen een dag aan het stuur te laten zie je wat zij het leukst en belangrijkst vinden. En dat is naast lekker eten en veel schermtijd vooral samen zijn. Daarom zeggen wij met regelmaat – maar zeker niet wekelijks – ja tegen Ja-dag. Ja zeggen voelt goed.

En zo kon ik natuurlijk alleen maar ja zeggen tegen de droombaan als hoofdredacteur van deze prachtige glossy Kek Mama inclusief alle kanalen zoals de website, Instagram, Facebook en YouTube. Een nieuw en supertrots gezicht op deze vertrouwde plek – en dat vind ik een grote eer.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 08-2021.

 

Meer lezen?
Bestel het speciale zomer themanummer nu zonder verzendkosten >