‘Ik had verwacht dat ik mijn reislust zou voortzetten, ook mét kinderen’

25.02.2022 05:42
Jannine Berkelaar

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (9) en zoon Mats (7).

Als twintiger crosste ik met een schakelscooter door Laos, trok ik over de bergtoppen op de Incatrail in Peru, vierde ik carnaval in Rio, zwom ik met pinguïns bij de Galapagoseilanden en sprong ik uit een vliegtuig in Nieuw-Zeeland. Twee keer pakte ik voor een halfjaar mijn gele backpack om eindeloze avonturen te beleven. Nederland was te klein voor mij. In mijn gedachten stond buiten kijf dat ik deze reislust zou voortzetten, ook mét kinderen. Maar puntje bij paaltje resulteren de vakantieplannen sinds de kinderen er zijn steevast in twee weken op dezelfde bestemming. De gele backpack ligt te verstoffen in de schuur.
 

Lees ook
Met de camper op reis naar Japan: dít gezin deed het >

 

Avontuur

We zien wel waar we morgen slapen is er niet bij met een baby en een peuter aan je zij. Een reis plannen met kinderen kost tijd en die nam ik niet, want: kinderen. Hoewel onze vakanties op veelal Franse campings niet zo avontuurlijk waren, was er wel veel ontspanning en familietijd. Op zonnige kiekjes zie ik alleen maar blije koppies.
 

Reislust

Afgelopen zomer kreeg de reislust toch weer een zetje tijdens onze zomervakantie in Italië (lees erover in Kek Mama 03-2022). In anderhalve week sliepen we op vier locaties. Het verliep soepel, we waren ontspannen en we hadden heel veel familietijd. Het vuurtje is weer aangewakkerd en de reisplannen zijn in de maak. Die gele backpack komt vast niet van zijn plek en uit vliegtuigen springen laat ik waarschijnlijk ook achterwege. Nu nog even de tijd vinden om te boeken.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 03-2022.

 

Meer lezen?
Neem nu een abonnement op de #1 glossy voor moeders >