‘Dít is mijn ultieme ontspanning’

19.11.2021 09:12
Jannine Berkelaar Beeld: Nine IJff

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (9) en zoon Mats (6).

Ik droom regelmatig over een goede afdaling op de ski’s. Dat gevoel van krakend verse sneeuw, de suizende wind langs je oren, zo hard gaan dat je het nog maar net onder controle hebt. Heerlijk! In mijn dromen neem ik vaak ook de schans, maar die laat ik in het echte leven liever achterwege. De kinderen slepen we al mee op wintersport sinds ze baby zijn en ze staan al op de ski’s vanaf een jaar of drie. Dat is heel leuk en superschattig, maar ook hard werken.
 

Wintersport

’s Ochtends iedereen op tijd bij de juiste piste krijgen is een regelrechte beproeving. Mutsen, sjaals, handschoenen, helmen en skischoenen bij elkaar rapen. Keer vier. In volle uitrustig met alle ski’s en stokken op je nek richting de gondel. Waar had ik nou die skipas? “Mama mijn helm zit niet lekker.” “Jongens, bij elkaar blijven, we gaan de gondel in.” “Mats, doorlopen!” “Mama mijn helm zit nog steeds niet lekker!” “O nee, mijn handschoenen laten liggen op de wc.”

Nog geen afdaling gemaakt en het zweet druipt al langs mijn rug. Maar als we daadwerkelijk op de ski’s staan, ben ik al het gedoe vergeten. Boven op een witte berg, liefst met blauwe lucht erboven, laat ik alles los. De ultieme ontspanning voor mij.
 

Lees ook
‘Mam, wat is seksen?’ >

 

Ontspanning

Dat de Kek Mama-lezeres ook houdt van een beetje inspanning én ontspanning blijkt uit onze grote seksenquête. Hierin geeft 88% aan dat seks zeer belangrijk is met als een van de hoofdredenen: een orgasme ontspant. Door de komst van de kinderen is de frequentie wat lager, maar de lust is er nog steeds. En terecht! Want naast moeder ben je ook nog steeds een vrouw van vlees en bloed met jouw eigen wensen én behoeften.
 

PS Meer uitslagen én hoe je omgaat met libidokillende kinderen in de buurt lees je hier.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 15-2021.

 

Meer lezen?
Neem nu een abonnement op de #1 glossy voor moeders >