‘Al meer dan een jaar krijg ik fruitbakjesfeedback’

29.08.2023 16:43
Jannine Berkelaar Beeld: Nine IJff

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (11) en zoon Mats (8).

Een paar zomers terug had ik bijna letterlijk een aftelkalender richting het einde van de schoolvakantie. Inmiddels ben ik juist team ‘kinderen thuis’. Sinds Elin en Mats zichzelf beter kunnen vermaken kan ik het relaxte leven zonder wekkers en niets moeten alleen maar waarderen.

Lunchbox

Maar de grootste winst: we maken geen lunch- en fruitbakjes. Het lijkt een klein klusje, maar het repeterende karakter ervan maakt het voor mij een akelige bezigheid. Helemaal in de ochtend.

Ondanks de vele tips die ik kreeg het de avond ervoor al klaar te zetten, sta ik puntje bij paaltje altijd met het ochtendgloren inspiratieloos naar die lege bakjes te staren. Veel verder dan een appel met kaneel en druiven kom ik meestal niet. Maar daar neemt mijn grootste telg geen genoegen meer mee. Al meer dan een jaar krijg ik van haar fruitbakjesfeedback.

Lees ook – Fancy gevulde broodtrommels? Mij niet gezien! >

Fruitbakjesfeedback

‘Deze druiven zijn zuuuuur!’ ‘Ik wil geen appel meer :-(’ Bijna elke dag een afgescheurd briefje met een krabbel. Het vooruitzicht op deze reviews maakt het creatief vullen van die verdomde bakjes een stuk leuker. Helemaal toen ik Elin zijdelings vertelde dat feedback nog leuker is als je er af en toe een complimentje bij geeft. Ha, meteen een leermomentje. Dus nu krijg ik ook weleens ‘Wat een gore paprika, nooit meer doen. Love you! <3’.

“Grote kans dat de communicatie straks alleen nog maar plaatsvindt via de fruitbakjes”

Inmiddels worden ook cijfers en repetities via deze fruitbakpost gecommuniceerd. Grote kans dus dat zodra de school begint, de communicatie alleen nog maar plaatsvindt via de fruitbakjes en we hier in huis niet meer praten. Doe mij nog maar een paar weken vakantie, wel zo gezellig!

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.