Make-up vlekken op kleding, zo verwijder je ze

22.03.2024 13:02
opmaken make-up

Een foundation vlek in je witte kleding, lipstick op je mouw? Kan gebeuren. Verwijder het gemakkelijk met deze tips.

Foundation

Foundationvlekken kun je er gemakkelijk afhalen door wat olievrije make-up remover op de vlek te deppen en dit nog een extra keer te doen met ontsmettingsalcohol (isopropyl). Was het daarna mee in de wasmachine.

Lipstick

Zit er lipstick op je favoriete shirt? Balen, maar geen paniek. Spuit de lipstick vlek in met wat haarlak. Wacht vervolgens vijftien minuten en was het daarna mee in de wasmachine.

Mascara

Bij mascaravlekken moet je de mascara eerst hard laten worden, dat zorgt ervoor dat je het grootste deel er al gelijk af kunt pulken. De laatste restjes kun je weghalen door met afwasmiddel of shampoo op de vlek te deppen. Was de kleding vervolgens mee in de wasmachine.

Lees ook: 10x voordelen van kokosolie voor je huid

Nagellak

Ook nagellakvlekken kunnen erg vervelend zijn. Pak wat aceton en doe dit op een wattenstaafje. Haal het er heel voorzichtig beetje voor beetje af. Vervolgens kan het kledingstuk mee in de wasmachine. 

Bron: NU.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.