Hyaluronzuur, wat doet het voor mijn huid?

27.02.2024 12:59
Bron: Pexels

Je hebt het vast weleens voorbij horen komen in reclames of het op verschillende crèmes zien staan; hyaluronzuur. Maar wat is het eigenlijk en wat doet het precies voor de huid?

Veel vrouwen hebben last van een droge of vochtarme huid en dus zijn we altijd op zoek naar de beste crèmes en andere huidproducten. Een steeds populairder wordend ingrediënt in verzorgingsproducten is hyaluronzuur.

Wat doet het?

Het belangrijkste doel is van hyaluronzuur is het aantrekken en vasthouden van vocht in de huid, zo kan het wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden, zodat de natuurlijke huidbarrière hersteld wordt. Het gevolg? Een goed gehydrateerde huid. 

Welke gevolgen zie ik?

  • Hydratatie van de opperhuid
  • Fijne lijntjes worden opgevuld
  • Diepere rimpels worden zachter
  • De huideigen hyaluronproductie wordt gestimuleerd
  • De huid krijgt meer veerkracht
  • Het versterkt de huidbarrière

Lees ook: Schrale huid bij je kind: dit kun je eraan doen

Is het niet gewoon de zoveelste trend tegen rimpels?

Hoewel het kan helpen tegen huidveroudering doet de crème veel meer dan dat. Deze crème is namelijk extra geschikt voor mensen die een vochtarme huid hebben. De naam zegt het al, je hebt bij dit huidtype een tekort aan vocht.

Dit is anders dan het hebben van een droge huid. Bij een droge huid heb je namelijk een tekort aan talg in de huid. De meeste crèmes focussen zich specifiek op het ‘vetter’ maken van de huid, in plaats van de vochtbalans wat meer te herstellen.

‘Het voelt alsof de crème meer mijn huid intrekt

Lisette, 24 jaar, is ook fan van de crème, en zij doet het zeker niet tegen rimpels. “Ik dacht jaren dat ik een droge huid had, terwijl haar huid juist meer vochtarm bleek te zijn. Mijn huid voelt veel beter na het opdoen van een crème met hyaluronzuur dan andere crèmes die specifiek voor de droge huid zijn. Het voelt alsof de crème meer mijn huid in trekt in plaats van erop blijft liggen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.