Wil je weten: dit zijn de beauty hacks van Yolanthe (en dit haar grootste blunder)

05.11.2023 11:16
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Na een avondje uit gelijk mijn bed induiken en de volgende dag wakker worden met mijn make-up nog op? Vroeger gebeurde dat regelmatig. Die tien minuten eerder in bed waren heilig. Plus: met mijn lange volle wimpers bleef mascara wel meerdere dagen goed zitten. Zo kon ik er meteen twee dagen mee doen. Win-win, dacht ik toen. Nu denk ik: grootste skin care mistake ever!

Lees ook – ‘Je tranen kunnen laten gaan, dat is vriendschap’ >

Skinscare

Ik zou willen dat ik me op jongere leeftijd al realiseerde hoe belangrijk huidverzorging is. Toen beschermde ik mijn gezicht helemaal niet goed tegen de zon. Ik dronk weinig water en deed nauwelijks aan huidverzorging. Nu weet ik hoe belangrijk een goede verzorgingsroutine is, juist als je lange werkdagen hebt en veel op reis bent.

“Vroeger liet ik mijn mascara gerust twee dagen zitten. Extra slaap was heilig!”

Mijn routines? Ik gebruik altijd eerst een face wash op mijn gezicht te reinigen. In de avond gebruik ik een nachtcrème en oogcrème. In de ochtend een lotion, een serum dat ik inmasseer met de cups van Cabau (stimuleert de doorbloeding!) en een dagcreme. Ook spray ik meerdere keren per dag SPF50 op mijn gezicht. Na mijn bevalling heb ik last gekregen van pigment in mijn gezicht dus bescherming tegen de zon vind ik heel belangrijk. Naast gezond eten en veel water drinken (hydratatie van binnenuit!) slik ik collageen. Echt een anti-aging wonder als je het mij vraagt!

Maskers

Ook heb ik een wekelijkse self care night met een fijn masker. Dat maak ik het liefst zelf, want dan weet ik precies wat ik op mijn gezicht smeer. Mijn favoriet? Die maak ik met met avocado, kokosmelk en een beetje appelazijn. Komkommers onder je ogen en een zelfgemaakt masker van avocado, rijstwater en aloë vera in je haar.

Oeps!

Ik ben gek op gezichtsbehandelingen probeer graag wat uit: van dermaplaning – waarbij ze met een heel klein mesje dode huid en haar van je gezicht verwijderen – tot en met een Oxygen facial, waarbij ze in je bovenste huidlaag zuurstof drukken met een soort mini-hogedrukspuit. Het resultaat is vaak prachtig, maar na een paar dagen weer verdwenen.

Toen een vriendin mij wees op een behandeling met een nieuwe Co2-laser was ik meteen enthousiast. Ik had die avond een belangrijk event en zou daar wel even met een stralend huidje aankomen… Niet dus! Mijn huid reageerde helemaal niet goed op de behandeling (‘iedereen reageert anders’ werd er gezegd) en ik was knal- en knalrood! Het duurde een week voordat mijn huid weer rustig was. En de pigmentvlekjes? Die waren na tien minuten fietsen gewoon weer terug! Al die moeite voor niks.

Nouja, de beste verzorging komt toch van binnen uit…