14x de leukste pretparken voor kinderen

17.10.2022 10:10
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Het bezoeken van een pretpark is áltijd een goed idee. Wordt het Drievliet, Walibi of één van deze andere leuke pretparken voor kinderen? Deze mag je niet missen.

1. Het land van Jan Klaassen

Ben je in de buurt van Arnhem, dan breng je aan bezoek aan dit leuke pretpark. Eigenlijk is het meer een gigantische speeltuin waar je kind z’n hart kan ophalen: je vindt er een buitenspeeltuin met meer dan 60 toestellen, maar ook een indoor speelparadijs.
Adres: Gildeweg 6, Braamt

2. DippieDoe

Met 25 attracties is bij dit park genoeg leuks om uit te kiezen. Wordt het een ritje in de spannende Tyfoon achtbaan, klimmen en klauteren in de Angry Birds speeltuin of je uitleven in de ballenbak? Extra leuk: in de zomermaanden krijg je met je DippieDoe-dagticket gratis toegang tot het naastgelegen strandpark Aquabest. Pretpark- én waterpret in één.
Adres: Ekkersweijer 1, Best

3. Speelland Beekse Bergen

Een stormbaan, ballenberg, trampolines, buggybaan, speeltuin en veel waterattracties: terwijl je kind ze één voor één af gaat, relax jij hier op het strand. Speelland Beekse Bergen hoort bij het bekende safaripark, dus je kunt een bezoek aan het avonturenpark gemakkelijk combineren met de dierentuin. Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek

Lees ook: Lekker een paar uurtjes bewegen in deze 7 binnenspeeltuinen

4. Familiepark Drievliet

Dit park is leuk voor het hele gezin. Voor jong en oud zijn er attracties zoals een draaimolen, een rit in de Old McDonald tractor en je kunt er de meest spectaculaire shows bezoeken. Afijn, vermaken kun je je hier prima.
Adres: Laan van ‘s-Gravenmade 81, Den Haag

5. Walibi

Dit attractiepark biedt plezier voor het hele gezin (reuzenrad, autobaan, draaiende hoeden en meer), maar vooral de achtbaangek kan hier z’n lol op. In Walibi staan zonder twijfel de heftigste achtbanen van Nederland. Dus dit bezoek vergeet je niet snel.
Adres: Spijkweg 30, Biddinghuizen

6. Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn is echt een familiepark, met meer dan 30 attracties. Vorig jaar opende het park een spannende vrijevaltoren voor kinderen.
Adres: Luttenbergerweg 22, Hellendoorn

Lees ook: 9x kindvriendelijke uitjes met de trein

7. Julianatoren Apeldoorn

In dit park vind je meer dan 50 attracties: meer dan genoeg om je kind een onvergetelijke dag te bezorgen. Snel, langzaam, hoog of laag: er is voor ieder wat wils.
Adres: Amersfoortseweg 35, Apeldoorn

8. Sprookjeswonderland

Ideaal voor een dagje uit met kleine kinderen, want hier komen sprookjes tot leven. Je kroost kan gluren in kabouterhuisjes, spelen in de speeltuin of varen in bootjes.
Adres: Kooizandweg 9, Enkhuizen

9. Toverland

Toverland is een magisch park voor jong en oud. Van een waterbaan tot een indoor achtbaan: zowel binnen als buiten vind je de fijnste attracties. Oh, en je kunt ook logeren op de Tovercamping.
Adres: Toverlaan 2, Sevenum

10. Efteling

Ja, wat moeten we hier nog over zeggen? Dit park is het grootste, populairste en oudste themapark van de Benelux. Je waant je bij binnenkomst in een waar sprookjesparadijs en kinderen kunnen hier het hele jaar door hun lol op.
Adres: Europalaan 1, Kaatsheuvel

11. Amusementspark Tivoli

Overzichtelijk en gemoedelijk. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar kunnen hier zich de hele dag vermaken met achtbanen, draaimolens, een reuzenrad en meer.
Adres: Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal

Lees ook: Dít zijn de leukste onbekende pretparken in Nederland

12. Duinrell

Je kunt hier genieten van de vele attracties (ook speciaal voor jonge kinderen), het Tikibad én het aangrenzende vakantiepark. En dat alles op één terrein. Het Tikibad – met 21 (!) glijbanen – staat garant voor uren speelplezier.
Adres: Duinrell 1, Wassenaar

13. Dinoland

Je kind gek op dino’s? Dan kan hij hier zijn lol op. Dinoland is misschien geen klassiek attractiepark, maar er is genoeg leuks te beleven. Klauter door een klimparcours, minigolfen of spelen in de buitenspeeltuin. Bij aankomst ontvangt je kind een heus Ranger Paspoort, waar alle activiteiten in staan die je in het park kunt doen.
Adres: Willemsvaart 19, Zwolle

14. Slagharen

Alle achtbanen zijn hier de moeite waard, maar sla vooral de Gold Rush niet over: de eerste in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 naar 95 kilometer per uur vliegt.
Adres: Zwarte Dijk 37, Slagharen

En dit neem je mee

Vergeet niet om de beste deals te checken voor de entree van je favoriete pretpark, ontdek ze hier!

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.