In samenwerking met Kek Mama

Help luieruitslag voorkomen: zo blijft je baby beschermd én lekker zacht

05.12.2022 10:26
Beeld: Getty Images

Een zachte babyhuid is teer, dat verdient de allerbeste verzorging. Heeft jouw kind weleens last van luieruitslag? Dat is niet zo gek, want de babyhuid is zo’n 30 procent dunner dan de huid van een volwassene en hierdoor extra kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Met een paar eenvoudige – maar belangrijke – stappen bescherm jij jouw baby en houd je de huid lekker fris en zacht.

Op tijd de luier verschonen

Het klinkt natuurlijk logisch: op tijd verschonen. Maar vaak schiet het er door de alledaagse drukte nét even wat bij in. Of heb je het niet helemaal gemerkt dat de luier al propvol is. Kan gebeuren en geen punt, maar luieruitslag ligt dan wel eerder op de loer. Verschoon altijd direct na de slaapjes, maar houd ook tussendoor altijd een oogje -en een neusje- in het zeil voor een tijdig verschoonmoment.

Zwitsal WaterCare

Juiste verzorgingsproducten

Ook het gebruik van de juiste verzorgingsproducten is een must. Neem bijvoorbeeld de Zwitsal water & care babydoekjes. Deze zachte doekjes met de vertrouwde Zwitsal geur bevatten 95 procent water en zijn verrijkt met een verzorgende ingrediënten van natuurlijke oorsprong voor een milde reiniging én om luieruitslag te helpen voorkomen. Ze zijn bovendien plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Zacht voor de huid van kleintje dus, maar ook zachter voor de natuur.

Extra absorberende luiers gebruiken

Hoe minder de huid in aanraking komt met nattigheid in de luier, hoe zachter de huid blijft. Soms misschien wat duurder, maar die kwalitatieve extra absorberende luier houdt langer droog en schoon. En geeft ook nog eens drogere slaapjes – voor jullie beiden dus ook een betere nacht. Wel zo fijn.

Goed afdrogen en de boel luchten

Vocht kan broeierig worden op de huid. Na het badje goed afdrogen met een zachte doek helpt om de billetjes zijdenzacht te houden. Vergeet al die lieve babyplooien niet voorzichtig, maar grondig, droog te deppen. Laat na het afdrogen jouw kind ook af en toe in z’n blote billen liggen. Deze winter uiteraard wel in een heerlijk warme zachte doek of dekentje.

Zwitsal WaterCare

Meer weten?

Wil jij de nieuwe Zwitsal water & care babydoekjes proberen? De babydoekjes zijn geschikt voor handjes, gezicht en billetjes en bovendien plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Kortom: onmisbaar voor in je tas. Kijk op Zwitsal.nl/babydoekjes of koop direct bij Bol.com.