In samenwerking met Kek Mama

6 redenen om vaker voor toffe tweedehands babyspullen te kiezen

10.01.2023 12:00

Er komen best wat uitgaven op je af als je zwanger bent. Gelukkig hoeven toffe babyspullen niet allemaal duur te zijn. Door wat vaker voor hip tweedehands te kiezen, kun je mooie vintage spullen op de kop tikken, terwijl je samen ook een verschil voor de wereld maakt. Mooie babyspullen geef je namelijk makkelijk een nieuw leven. En wel hierom.

Lekker betaalbaar

De babyuitzet is duur. En dat terwijl je juist in die blije periode aan je budget wil denken. Gelukkig kun je écht goed en betaalbaar shoppen bij andere ouders. De gebruiksduur van babyspul is vaak kort, dus is het meestal nog in goede staat te vinden op Marktplaats. Ouders schaffen vaak onnodig veel aan, waardoor ook best wat spullen ongebruikt blijven. En dus gewoon nieuw, voor een klein prijsje, voor jou. Goed geregeld: heb jij nog wat budget over een lekker etentje met je lief.

Dag, verspilling

Alles nieuw kopen – en dus blijven produceren – is natuurlijk niet goed voor het milieu. Met een kleine op komst wil je wellicht juist helpen om de wereld een beetje mooier te maken. Tweedehands moois overnemen van andere ouders is dan een fijne stap. Denk je dat jouw actie geen zoden aan de dijk zet? Dat heb je mis. Op deze manier gaan spullen niet alleen langer mee, maar beleven ook meer mensen er meer plezier van. Zo dragen miljoenen bezoekers van Marktplaats samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen.

Meet & greet

Spullen ophalen? Hoe handig: voor je staan ervaren ouders die je van alles over de babyspullen kunnen vertellen. Je krijgt hun kennis én de beste tips er gewoon gratis bij. Deze leuke ontmoeting is toch veel fijner dan het zelf uitzoeken met een handleiding? En wel zo gezellig!

Kant-en-klaar

Hou jij ook vaak een aantal schroeven over of heb je die plank van je nieuwe meubel nét verkeerdom gemonteerd? Het handige voordeel van een tweedehands wieg of commode is vaak dat je die niet meer in elkaar hoeft te zetten. Scheelt weer bloed, zweet en tranen. Of scheelt relatie-troubles met je klussende lief, terwijl die – niet altijd even geduldige – hormonen door jouw lijf gieren.

Jij bent de stylist

Hoe leuk om de babykamer of -uitzet lekker af te stylen met gave vintage items?  Zo heb je altijd wat unieks in jouw eigen ontwerp. Ontdek je eigen stijl met Pinterest of knip en plak een fijn moodboard. Oude klassieke meubels kun je fantastisch opknappen of pimpen met een likje verf, nieuwe bekleding of een stylish gekleurde poot.

Doorgeven

Inleveren op kwaliteit? Welnee. Als je kiest voor goede kwaliteit, kies je tegelijkertijd voor toffe babyspullen met een langere levensduur. Denk bijvoorbeeld aan een kinderstoel, kwalitatieve draagzak of houten box. Deze zijn niet snel kapot te krijgen en geef je dus makkelijk een tweede, derde of zelfs vierde leven. En ben je je aankopen weer zat? Dan verdien je een makkelijk centje door het weer te koop aan te bieden. En wist je dat kwalitatieve merken hun waarde behouden, dus die kun je nog voor een goed bedrag weer verkopen.

En wist je dat

het op Marktplaats mogelijk is jouw favoriete merkjes of artikelen op je wishlist als zoekopdracht kunt opslaan op Marktplaats? Als er een nieuwe advertentie online komt, krijg jij een notificatie. Handig bij populaire artikelen. Bekijk hier alle babyproducten op Marktplaats. Ideaal!

Door babyspullen een tweede leven te geven, maak je samen een groot verschil. Bekijk hier de video.