In samenwerking met Kek Mama

De ultieme baby uitzetlijst voor mama’s in spe!

27.06.2000 15:23

Gefeliciteerd, mama (in spe)! Er gaat een prachtige wereld voor je open en binnenkort mag jij je kleintje verwelkomen. Een kindje krijgen is een avontuur vol blijdschap en verwondering, maar het kan ook overweldigend zijn.

Daarom hebben we samen met Prénatal een handige baby uitzetlijst samengesteld die jou helpt om goed voorbereid te zijn voor én na de geboorte van je baby. Check de uitzetlijst met alle essentials voor je baby hieronder.

Jouw must-have baby uitzetlijst

 1. Babybedje
  First things first: een goede slaapplek voor je kleintje is essentieel. Niet alleen voor jouw nachtrust maar ook voor je baby. Voor de eerste maanden is een wieg ideaal, daarna kun je overstappen op een ledikant. Wil je je baby dichtbij je houden? Overweeg dan een co-sleeper. Deze kun je tegen jouw bed aanschuiven en vastmaken: zie het als een veilig verlengstuk van jouw bed, speciaal voor jouw baby.
 2. Babyfoon
  Een babyfoon! Op internet zie je de liefste beelden van slapende baby’s voorbij komen. Een babyfoon geeft je de mogelijkheid om je baby in de gaten te houden terwijl hij of zij slaapt. Of je kunt stiekem nog even meegenieten de enorme schattigheid van jouw slapende kindje. Met een babyfoon met camera kun je niet alleen horen, maar ook zien wat je kindje doet. 
 3. Rompertjes
  Rompers zijn essentieel voor de garderobe van je baby. Voor pasgeborenen raden we minstens zes rompers in maat 50/56 aan. Veel ouders kiezen ervoor om er tien of meer in huis te hebben. Tip: kies voor overslagrompertjes voor extra gemak bij het aankleden. Deze hoeft niet over het hoofdje van je baby.
 4. Aankleedkussen
  Tijdens het verschonen en aankleden is een aankleedkussen onmisbaar. Het is handig om er twee te hebben, één voor boven en één voor beneden, zodat je altijd een comfortabele plek hebt om je baby neer te leggen. Een los verschoningsmatje voor onderweg is ook een aanrader!
 5. Draagzak
  Een draagzak is onmisbaar voor iedere moeder. De draagzakken van Prénatal zijn ontworpen voor comfort en veiligheid, perfect voor wandelingen, winkelen of gewoon knuffelen met je kleintje. Ze maken het mogelijk om je baby dichtbij te houden, waar je ook bent, en zijn ideaal voor op vakantie als je bijvoorbeeld wacht op je kinderwagen op het vliegveld. 
 6. Zandvijl
  De nageltjes van je baby zijn erg fragiel en kunnen beter gevijld dan geknipt worden. Een zandvijl is dan ook een essentieel item op je uitzetlijst.
 7. Neuspompje
  Een verstopt neusje bij jouw kleintje is geen pretje! Met een neuspompje houd je het neusje van je baby schoon en vrij van verstoppingen. Onmisbaar voor een rustige nachtrust.
 8. Digitale thermometers
  Tijdens de kraamweek zijn twee thermometers een must: één voor jou en één voor je baby. Een rectale thermometer is in het begin het meest nauwkeurig.
 9. Hydrofiele Washandjes
  De huid van je baby is gevoelig en heeft de zachtste zorg nodig. Hydrofiele washandjes zijn ideaal; ze zijn zacht, drogen snel en zijn comfortabel voor je baby. Zorg dat je er minstens drie hebt, zodat je nooit misgrijpt.
 10. Kruik
  Je pasgeboren baby kan zijn eigen temperatuur nog niet goed regelen. Een kruik helpt je baby warm te blijven. Vergeet niet een kruikzak te gebruiken voor extra veiligheid. Tip: gebruik de kruik ook na de kraamweek om het bedje of de kinderwagen voor te verwarmen op koude dagen. 
 11. Flesjes
  Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, een paar goede flesjes zijn onmisbaar. Voor pasgeborenen is een inhoud van 125 ml voldoende. Tip: als je het juiste flesje hebt gevonden, overweeg dan een starterset van dat merk. Zo heb je alle benodigdheden voor de meest voordelige prijs.
 12. Flesverwarmer
  Met een flesverwarmer kun je fles- en borstvoeding binnen no-time opwarmen tot de perfecte temperatuur. Het is ook handig voor het opwarmen van potjes voedsel als je baby wat ouder is.
 13. Bewaarbakjes en -zakjes
  Ga je borstvoeding geven? Voor het bewaren van voeding zijn bewaarbakjes of -zakjes ideaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, afhankelijk van wat jij het handigst vindt. Misschien heeft het merk van jouw kolfapparaat ook wel speciale bewaarmogelijkheden, check dit even!
 14. Voedingskussen 
  Om je kindje in de fijnste positie te leggen tijdens het geven van de fles of de borst is een voedingskussen erg fijn,. Een voedingskussen biedt ondersteuning tijdens het geven van borst- of flesvoeding. Wil je wat extra steun en comfort met slapen tijdens je zwangerschap? Of ben je je partner even zat door alle gierende hormonen, maar wil je toch even knuffelen? Ook dan is zo’n kussen al heerlijk!
 15. Voedingsbh’s
  Voedingsbh’s zijn ideaal als jij straks je kindje borstvoeding wilt geven. Hiermee kun je gemakkelijk de voorzijde van je bh openen om je baby makkelijk aan te kunnen leggen. Koop voedingsbh’s pas in de laatste weken van je zwangerschap, zodat ze goed passen. 

Persoonlijke aandacht voor jou

Er komt veel op je af als je een kleintje krijgt. Een tipje van ons: Prénatal biedt personal shopping aan in al hun megastores. Dit is gratis en vrijblijvend. Deskundige medewerkers helpen je bij het kiezen van de juiste producten en geven advies op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste producten koopt. Bovendien kun je tot 15% korting van je aankoopbedrag terug ontvangen op een giftcard! Plan je personal shopping afspraak en geniet van persoonlijke aandacht en advies. 

We noemden al heel wat essentials voor jouw baby uitzet, maar wil je er zeker van zijn dat je niets mist? Bekijk de volledige uitzetlijst van Prénatal. Met deze checklist ben je perfect voorbereid op de komst van je kleintje. Zo kun je je straks volledig richten op wat echt belangrijk is: genieten van jouw kleintje en je nieuwe rol als moeder.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Prénatal.