Zo voorkom je gezeur op de achterbank

19.06.2019 11:37
gezeur achterbank voorkomen Beeld: Unsplash

Het is een akelig lange rit naar la douce France, zeker als jullie bloedjes op de achterbank de zoveelste ruzie uitvechten. Maar met deze tips en trucs wordt de kans op gedonder en gezeur een stuk kleiner.

Ai, jullie rijden jullie straat amper uit richting fijn vakantieadres in het zonnige zuiden, of het geruzie en gemekker begint. Voordat je al vloekend, zuchtend en tierend de auto rechtsomkeert richting huis laat maken, zet je eerst even deze geheime wapens in om gezeur op de achterbank te voorkomen.

 

Doe samen spelletjes in de auto

Ken je klassiekers en laat je kinderen kennismaken met golden oldies zoals ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, ‘Ik ga op reis en ik neem mee’,  ‘Wie ben ik’ (gewoon wat woorden op Post-Its schrijven) en ‘Tel de rode auto’s’. Wedden dat ze hier wel even zoet mee zijn? Meer leuke ideetjes voor spelletjes op de achterbank vind je hier

 

Zet een luisterboek aan

Met z’n allen luisteren of juist ieder een eigen boek kiezen: met een familie-abonnement van Storytel luisteren vier tot zes personen hun eigen boeken met ieder een eigen boekenplank in de app. En het mooie: sinds kort zijn de alom bekende sprookjes – en andere verhalen – van de Efteling ook te beluisteren. Wil je alvast in de stemming komen? Luister dan dit fragment van Roodkapje.

 

Eindelijk rust

Hierop voortbordurend: als het gegil en gekibbel echt te gortig wordt in de achterste regionen van de auto, dan zet je die andere klassieker in. Je weet wel, waar ouders wereldwijd al vele generaties hun heil in zoeken: ‘Wie het langste stil is’. Héérlijk. Tenzij je een kind hebt dat nul komma nul competitief is ingesteld en al na 2 minten roept: ‘Ik geef het op hoor!’

 

Cadeautjes

Ah, het aloude systeem van omkopen, wie is er niet groot mee geworden. Er zijn slechts weinig kinderen die niet gevoelig zijn voor een dikke worst die voor hun neus gehouden wordt. Maak een afspraak met je kinderen: voor elk uur dat er voorbij gaat zonder oorlogsverklaringen en fysiek of verbaal geweld, krijgen ze een beloning. Een klein cadeautje, iets lekkers, zoiets. 

 

LEES OOK
Deze ouders hebben altijd gillende ruzie op vakantie >

 

Schotten ertussen

Loopt het echt uit de hand, alle trucjes ten spijt? Dan kun je eraan denken om schotten tussen je kroost te plaatsen, zoals deze Amerikaanse vader bij z’n drieling deed (deze foto ging compleet viraal nadat-ie op Instagram was geplaatst).

 

Maar serieus

Bovenstaande foto lijkt een grap, maar iedere ouder weet: bekvechtende kids op de achterbank zijn een serieus probleem waardoor je al uitgeteld en gestrest op jullie vakantieadres aankomt. Dus bedacht de Nederlandse Merlin Dik eigenhandig de Split and Sit: een uitklapbaar scheidingswandje dat je makkelijk in je auto kunt opzetten. Zo kunnen de kemphanen even in hun eigen ruimte kalmeren. Adem in, adem uit.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >