In samenwerking met Kek Mama

Wil je zien: de heerlijke kerstfilm De Notenkraker en de Toverfluit

15.12.2022 10:21
notenkraker

Voor wie de schoolvakantie ook gebruikt om ongegeneerd kerstfilms met de kinderen mee te kijken, hebben we goed nieuws: er is nu een gloednieuwe magische kerstfilm in de bioscoop te zien.

En ja, natúúrlijk is het een film met kerstthema.

Speciale wens

Het gaat om een nieuwe notenkraker animatiefilm, genaamd De Notenkraker en de Toverfluit (met stemmen van Vajèn van den Bosch en Levi van Kempen). De film gaat over Marie, die op kerstavond een bijzondere wens doet: ze wil namelijk weer net zo onbezorgd met haar speelgoed spelen als vroeger. Zul je net zien: terwijl ze dat wenst, is er buiten een vallende ster te zien. Het gevolg is dat al haar speelgoed op magische wijze tot leven komt. Maar dat is nog niet alles: Marie krimpt namelijk tot ze net zo groot is als haar speelgoed.

Op zoek naar de toverfluit

En zoals dat gaat met speelgoed dat kan praten, kom je nog eens achter dingen. Zo blijkt de notenkraker van Marie eigenlijk een vervloekte prins te zijn. Samen met hun speelgoedvrienden reizen de twee naar Bloemenland en gaan ze op zoek naar de toverfluit die ergens in het paleis verstopt is – alleen zo kunnen ze de vloek verbreken. Klinkt als een eenvoudig klusje, zij het niet dat het paleis barst van de nare ratten die de wereld willen overnemen. Het is dus nog maar de vraag of dát lukt. Eén ding is zeker: magisch is dit kerstverhaal wel, al is het maar om de betoverende liedjes die je in de hele film hoort.

Notenkraker

Wanneer & waar?

Gelukkig hoef je niet heel lang meer te wachten tot je deze film kunt bewonderen, want De Notenkraker en de Toverfluit is vanaf 15 december in de bioscoop te zien. Ideaal dus, om in de kerstvakantie met je kroost te bezoeken. Wil je alvast in de stemming komen? Bekijk dan gauw de trailer!