Waarom Valencia een feest is voor kinderen

13.04.2018 11:24
tips-valencia-met-kinderen

Picknicken, fietsen, dieren spotten of palmbomen tellen op het strand: in Valencia kun je met kinderen alle kanten op. En dan is het er nog heerlijk warm ook.

Het Turia-park

In dit park (van zeven kilometer lang) vind je verschillende sportfaciliteiten, maar ook wandel- en hardlooppaden, fietspaden, speeltuinen en veel gras waar je je picknickkleed kunt uitslaan. Willen jullie fietsen huren? Kan prima in Valencia. Je mag niet harder fietsen dan 15 kilometer per uur en mensen blijven netjes achter elkaar. Extra tip: helemaal aan de uiterste zijde van het Turia-park ligt Parque de Cabecera. Hier kun je na de fietstocht een waterfiets huren in de vorm van een zwaan.

 

L’Oceanogràfic

Niet te missen, want met meer dan 45 duizend vissen en andere dieren is dit het grootste aquarium van Europa. Er is een dolfijnenshow en in het weekend kunnen kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij de verzorgers. Ook kunnen ze leren hoe je dolfijnen moet trainen, maar reserveren is verplicht (en hier zijn kosten aan verbonden).

 

Strand

Door de mooie boulevard met palmbomen en restaurants is Valencia de ideale stad voor een combinatie van een zonvakantie en stedentrip. Heerlijk om uit te waaien of te genieten van de zon.

 

Lees ook
Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland >

 

Kinderroute door de oude stad

Ook leuk: wandelen door de gezellige straatjes. Er is een speciale route voor kinderen die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengt en kinderen al spelenderwijs meer over de stad leert. Als je hiermee klaar bent, kunnen jullie voor een prachtuitzicht de trappen van Torre de Miguelete (foto) beklimmen.

 

Dierentuin Bioparc

Ideaal, zeker met kleine kinderen. Overigens is Bioparc niet zomaar een dierentuin, want het staat in de top 10 beste dierentuinen wereldwijd vn Tripadvisor. Sla zeker Madagaskar niet over, want daar hangen de dieren (luiaards en dergelijke) vrij rond.

 

Churros en ijs

Ga je naar Valencia, dan mag je de churros zeker niet overslaan. Lekker tussendoor als merienda (iets zoets in de middag). Of haal een ijsje bij een van de ijssalons op Plaza de la Reina.

 

Tip: met de Valencia Tourist Card reis je gratis met de metro, bus en tram. Ook krijg je gratis toegang tot openbare musea en monumenten én tot 50 procent korting op verschillende activiteiten. De kaart is verkrijgbaar in drie formaten: 24, 48 en 72 uur. 

Bron: Follow My Footprints

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >