Waarom een rondreis door Vietnam fantastisch is met kinderen

14.01.2020 11:52
vietnam-rondreis-met-kinderen

Zin in een avontuurlijke vakantie? Maak een rondreis door Vietnam. Is geweldig, ook met (jonge) kinderen.

Gelijk een nieuw kapsel

Eén ding is zeker: Vietnamezen zijn gek op kinderen (vooral als ze blond zijn). Lopend over een markt krijgen ze van diverse kanten mandarijntjes, bananen en snoepjes toegestopt. Ben je ze kwijt? Grote kans dat ze later tevoorschijn komen met vlechten in hun haar. 

 

Niet te pittig

De Vietnamese keuken is heel geschikt voor kinderen. De gerechten zijn niet zo pittig en er wordt veel gebruik gemaakt van groenten en fruit. Op straat vind je -tig verschillende foodtentjes waar je de beste dimsums, verse springrolls en noodles kunt krijgen. Kijk wel uit met het eten van rauwkost en drink geen water uit de kraan, flessenwater is overal te koop.

 

Til jezelf geen breuk

Luiers, babyvoeding, babymelkpoeder: Vietnam is beter ontwikkeld dan de meeste mensen denken dus (vooral in de grote steden) is vrijwel alles verkrijgbaar voor kinderen. Scheelt je weer sjouwwerk.

 

Lees ook
Deze foto’s van reizende gezinnen zijn behoorlijk jaloersmakend >

 

Homestay

De accomodaties zijn over het algemeen goed en hebben een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Kies je voor een wat luxer hotel, dan weet je zeker dat er ook kinderbedjes aanwezig zijn. Tip: bij een rondreis met kinderen vanaf een jaar of 5 is het erg leuk om bij mensen thuis in een dorpje te slapen en te eten. Kies dan voor een rondreis met een ‘homestay’.

 

Touren? Verveelt nooit

Wat het reizen voor kinderen zo leuk maakt in Vietnam? De verschillende vervoersmiddelen. Pak je de ene dag de boot, kun je de volgende keer de trein, het vliegtuig, een auto (met privéchauffeur) of een fiets of brommer kiezen: verveelt nooit.

 

Je kijkt je ogen uit

Waar je ook bent in Vietnam, er is overal prachtige natuur. Loop bijvoorbeeld door Cuc Phuong National Park, één van de eerste en belangrijkste nationale parken van Vietnam, bezoek de charmante oude stadskern Hoi An en ga snorkelen in Nha Trang. Wat je ook niet mag missen: het oogverblindende Halong Baai. Vaar op een cruise, zeil tussen de rotsen, bewonder de vissers en meer aan bij een zwemstrandje.

 

Meer tips voor een top rondreis voor Vietnam vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >