Vervelen? Niet nodig: dit kunnen jullie doen tijdens de lerarenstaking

29.01.2020 09:22
doen tijdens lerarenstaking Beeld: Shutterstock

Basisschoolleraren leggen op 30 en 31 januari opnieuw hun werk neer: ze willen een hoger salaris en een lagere werkdruk. Maak van de nood een deugd en bekijk wat er die dagen allemaal voor leuks te doen is met je kind.

Dierentuin

Je kunt natuurlijk een van deze grote dierentuinen, maar wil je een keer iets anders? Pik er dan een uit dit lijstje onbekende dierentuinen: net zo leuk, iets minder massaal.

Goed om te weten: dierentuin Artis in Amsterdam organiseert speciale activiteiten voor leerlingen. “En we bieden die dagen gereduceerde toegangsprijzen voor kinderen, volwassen begeleiders en voor studenten”, vertelt een woordvoerder aan RTL Z. Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en het Aviodrome hebben zelfs speciale ‘flexwerkplekken’ voor ouders. Kan jij mooi werken terwijl de medewerkers van de dierentuin je kind vermaken.

 

Boswandeling

Jij geniet van de natuur en je kind kan ravotten in een van deze prachtige bossen. Neem als je gaat meteen dit lijstje met bosspellen mee, zo kan jullie dag helemaal niet meer stuk.

 

Subtropisch zwembad

Urenlang zwemmen en tig verschillende glijbanen uitproberen: welk kind doe je daar geen plezier mee. Ga daarom naar een subtropisch zwembad en doe weer even of je in het water in Zuid-Spanje dobbert – krijg je meteen dat zomergevoel terug.

 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Binnenspeeltuin

Hangt jouw kind het liefst de hele dag in de touwen? Kies dan voor een binnenspeeltuin. Kan jij lekker aan een tafeltje zitten terwijl je kroost klimt en klautert. In het hele land zijn er talloze hallen te vinden, dus hier zit vast wel een voor jullie bij.

 

Museum

Een bezoek aan het museum is ideaal met kinderen. Het is leuk, je zit (in de meeste gevallen) droog en ze leren ook nog wat bij. Van het Museon in Den Haag tot het Nederlands Bakkerijmuseum: hier vind je de populairste kindermusea. Op 30 en 31 januari is Museum Speelklok in Utrecht de hele dag gratis te bezoeken voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. En – ook leuk – zowel op donderdag als vrijdag kunnen scholieren SKALAR, de indrukwekkende kunstinstallatie van lichtkunstenaar Christopher Bauder en musicus Kangding Ray, gratis ontdekken. In deze video krijg je alvast een voorproefje.

 

Trampolinepark

Weten we allemaal: kinderen zijn één bonk energie. Ga naar een van deze indoor trampolineparken en ze zijn aan het eind van de dag lekker moe.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >