Toffe tips als je naar Ecuador gaat met kinderen

29.12.2020 08:55
vakantie Ecuador met gezin

Quirien (35) trok met peuterzoon Abel, vriend Gijs en een zwangere buik door Ecuador. Een land waar alles anders is dan op thuiseiland Aruba.

Eten

Op elke straathoek
Ecuador is een land van streetfood en verse sapjes op iedere straathoek. Probeer eens opgeklopt eiwit dat als ijs wordt verkocht, of kleine slakkenhuisjes die je leeg moet zuigen. Ook erg lekker: de mix van bonen, mais en popcorn.

 

Doen

Rondje om het meer
Bij Otavalo kun je een rondje om het vulkanisch kratermeer Cuicocha lopen. Veertien kilometer met prachtige vergezichten en roofvogels die boven je hoofd cirkelen. Je kunt er ook een bootje huren.
 

Marktmannetje spelen
In Quito staat een kindermuseum. Het ligt aardig buiten het centrum – we hebben drie taxichauffeurs de weg moeten vragen. Kinderen leren er van alles over het dagelijks leven in Ecuador, mogen traditionele kleding aantrekken, marktman spelen en klooien met muziekinstrumenten.
museo-ciencia.gob.ec
 

Met de trein langs vulkanen
Tren de los vulcanes is een dagtocht vanuit Quito: met de trein langs de voet van vulkanen. Je stopt bij een kinderboerderij en voor een korte wandeling. Beetje toeristisch, maar het uitzicht is weergaloos.

 

Lees ook
‘Zo overleef je een vliegreis met kinderen’ >

 

Slapen

In het klooster
Echt geweldig: het zeventiende-eeuwse kloostercomplex Hacienda Cusin. Prachtige tropische tuinen, heel veel dieren en Abel sliep in een antiek babybedje. Het dorp is op wandelafstand.
haciendacusin.com

Aan de rivier
San Rocke House Cuenca is een nieuw hotelletje met prima kamers, een lekker ontbijt en lieve medewerkers. Het ligt iets buiten het centrum van Cuenca. We begonnen de dag met een fijne slentertocht langs de rivier en iets drinken in een koffietentje.
facebook.com/sanrockehouse
 

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook voor meer vakantietips.